Hlavní obsah

Tady nebudeš! Majiteli Chelsea má být kvůli vazbám na Putina znemožněn pobyt v Británii

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Majitel londýnského fotbalového klubu je v maléru. Rusko-izraelský podnikatel Roman Abramovič je od roku 2003 majitelem anglické Chelsea a podle dostupných zdrojů je blízkým přítelem prezidenta Vladimíra Putina. Podle britských médií mu má být právě kvůli tomu znemožněn trvalý pobyt na Ostrovech.

Foto: @FootyAccums, Twitter

Majitel fotbalové Chelsea Roman Abramovič.

Článek

Rusko ve čtvrtek zahájilo vojenskou invazi na Ukrajinu a tato velice napjatá situace se promítá i do světa sportu. V britských médiích se začalo spekulovat, že na ni doplatí i vlastník anglické Chelsea Roman Abramovič, který je podle opozičního lídra Alexeje Navalného blízkým přítelem ruského prezidenta Putina.

Deník The Sun uvedl, že Abramovič nebyl už několik měsíců viděn na Stamford Bridge. A podle dostupných zdrojů se na něm asi ani dlouho neukáže. Britští úředníci totiž prý dostali pokyny, aby mu zamítli žádost o trvalé vízum.

Abramovič dosud Anglii navštěvoval na základě izraelského pasu, který mu umožňoval pobyt na Ostrovech až na půl roku. Vízum mu však bylo odebráno uprostřed diplomatického napětí mezi Ruskem a Velkou Británií.

Britský premiér Boris Johnson uvedl, že na miliardáře nebyly uvaleny žádné sankce. Labouristický poslanec Chris Bryant však v Dolní sněmovně řekl, že po zprávách v britském tisku se k němu dostal uniklý dokument z roku 2019, který potvrzuje Abramovičovy vazby na ruský stát a jeho spojení s korupčními praktikami. Majitel anglického klubu tak bude nadále vyšetřován ministerstvem vnitra.

Reklama

Související témata: