Hlavní obsah

Děsivý střet gólmana Manchesteru United, soupeře poslal do nemocnice

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hrozivá scéna se odehrála během přátelského zápasu mezi fotbalisty Manchesteru United a Wrexhamu v San Diegu. Brankář United Nathan Bishop při výběhu mimo pokutové území zboural útočníka soupeře Paula Mullina, poškodil mu plíci a kanonýr Wrexhamu po zhruba desetiminutovém ošetření opouštěl hřiště i s kyslíkovou maskou pro usnadnění dýchání. Bishopa o přestávce vystřídal devatenáctiletý český brankář Radek Vítek, Manchester do zápasu vyslal jen mladé hráče a prohrál 1:3.

Foto: Profimedia.cz

Tvrdá srážka mezi gólmanem Manchesteru United Nathanem Bishopem (vpravo) a útočníkem Wrexhamu Paulem Mullinem.

Článek

K smutné scéně došlo už po dvanácti minutách hry. Bishop byl v souboji s Mullinem pozdě a tvrdě ho trefil do hrudníku. Mullin má propíchnutou plíci. „Jsem z toho strašně naštvaný. Byla to nešikovná a bezohledná srážka v přípravném zápase. Nejsem ze všeho vůbec šťastný," zuřil trenér Wrexhamu Phil Parkinson.

„Měla to být červená karta. I pokud by nešlo o zmaření gólové příležitosti, pořád je to nebezpečná hra," dodal mimo jiné Parkinson. Bishop vyvázl se žlutou kartou, publikum na něj ale bylo ve zbytku první půle nenávistně naladěno, o poločase ho nahradil Vítek. Podle United to bylo v plánu tak jako tak.

Bishop byl z celého momentu přešlý, po utkání zašel do kabiny Wrexhamu a požádal o kontakt na Mullina. Omluvil se mu i na sociálních sítích. „Chtěl jsem se podělit se svou upřímnou omluvou Paulu Mullinovi. Ode mě to byl naprosto špatný úsudek a nehoda s nulovým zlým úmyslem. Přeji ti co nejrychlejší uzdravení a doufám, že tě co nejdříve zase uvidíme střílet góly," napsal Bishop na Twitter.

I kanonýr Wrexhamu se na sociálních sítích ozval z nemocnice. „Děkuji všem za zprávy. Tady vše dobré," napsal zraněný Mullin a přidal svou fotku s kyslíkovou maskou.

Bez ohledu na nešťastnou událost se řeší Bishopův přesun do Sunderlandu. United tak dál vymýšlejí složení brankářského týmu na novou sezonu. Post jedničky ale mají obsazený, z Interu Milán přišel André Onana. Matěje Kováře se snaží Manchester prodat.