Hlavní obsah

Co s Kovářem? United ho chtějí prodat

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Fotbalový brankář Matěj Kovář a Sparta toužili po pokračování vzájemné spolupráce i v nové sezoně. Anglický kolos Manchester United, jehož kmenovým hráčem třiadvacetiletý gólman je, ale finální rozhodnutí zatím neudělal a český mistr už nehodlal a nemohl čekat dál, a proto v úterý angažoval dánského brankáře Petera Vindahla Jensena z Alkmaaru. Kovářovi se tak cesta zpátky do Sparty zavřela. Je zatím nejasné, co s ním bude dál. United se pokusí českého gólmana prodat.

Foto: Lee Smith, Reuters

Matěj Kovář v dresu Manchesteru United po utkání s Lyonem.

Článek

Plán nevyšel. Matěj Kovář hned po zisku titulu avizoval, že by rád ve Spartě zůstal. Manchester United si ho ale na start přípravy vyžádal zpět a v prvních přátelských zápasech proti Leedsu (45 minut) a Lyonu (90 minut) si zachytal. Vzápětí anglický klub zveřejnil nominaci na soustředění do USA, Kovář v ní nebyl, což se bralo jako signál jeho návratu do Sparty.

Rodák z Uherského Hradiště ještě na konci minulého týdne mluvil podle informací Sport.cz telefonicky s trenérem United Erikem ten Hagem a v rozhovoru mu měl říct, že chce jít do Sparty. Jenže se vyskytl zádrhel.

Jakmile totiž klub z Manchesteru oznámil, že Kováře nebere na soustředění, začaly se na něj vyptávat různé kluby z Evropy. United proto upravili svůj názor a zkouší českého brankáře prodat. Cena je ale pro Spartu neakceptovatelná, bude se pohybovat ve vyšších jednotkách milionů eur.

Sparťanský gólman Matěj Kovář přijde o EURO 21, není mu prý asi souzené. Příspěvek z pořadu PřímákVideo: Sport.cz

Podle informací redakce momentálně na Old Trafford žádná konkrétní nabídka na Kováře neleží, z Německa, Španělska nebo Belgie zatím mělo jít pouze o sondování situace a oťukávání.

Kovář i United budou čekat, co se bude dít na trhu s brankáři, který manchesterský klub může trochu rozhýbat nákupem Andrého Onany z Interu Milán. Český brankář zatím zůstává v klidu a momentálně se připravuje dál v Praze. Jeho budoucnost se bude řešit.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj hostí města Praha a Ostrava.