Hlavní obsah

Divočina v londýnském derby! Zákeřný faul a rvačka trenérských es

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tottenham v zápase druhého kola anglické Premier League remizoval s Chelsea 2:2 a utnul tak sérii čtyř porážek v londýnském derby v řadě. Blues byli v zápase aktivnější a zaslouženě šli dvakrát do vedení, jenže Spurs se vždy dokázali dotáhnout. Hodně emotivně nesli zápas oba trenéři, jak Antonio Conte, tak Thomas Tuchel, kteří se do sebe během zápasu několikrát málem pustili. Za své chování posléze vyfasovali červené karty. K vyhrocenosti duelu přispěl i zákeřný faul na čerstvou posilu Chelsea Marca Cucurellu, kterého Cristiano Romero zatáhl za jeho bujnou kštici.

Foto: Paul Childs, Reuters

Kouč Chelsea Thomas Tuchel (vlevo) v hádce se svým protějškem z Tottenhamu Antoniem Contem.

Článek

Od začátku derby bylo jasné, že pro kouče Spurs Antonia Conteho půjde o speciální zápas. Mezi lety 2016 a 2018 totiž trénoval právě Blues. Ti také do nedělního utkání vstoupili lépe, když už v 19. minutě šli zásluhou Koulibalyho do vedení. Vyrovnání se hráči Tottenhamu dočkali až v 68. minutě díky křižné střele Höjbjerga k levé tyči.

A právě vyrovnávací branka poprvé rozpoutala vášnivé emoce na obou střídačkách. Conte začal bouřlivě slavit, což se Tuchelovi nelíbilo a okamžitě k němu vystartoval a začal na něj pořvávat. Dožadoval se odpískání faulu na Kaie Havertze a údajného ofsajdového postavení Richarlisona. Oba trenéři za své chování vyfasovali napomenutí v podobě žluté karty.

Krátce po této mele šla Chelsea opět do vedení zásluhou Reece Jamese a tentokrát si divokou oslavu mohl užít německý kouč, který prosprintoval kolem Conteho. Ten si do tohoto momentu později rýpnul na sociálních sítích. „Štěstí, že jsem tě neviděl... Mohl si kvůli mně zakopnout," napsal a výrok doplnil třemi vysmátými smajlíky.

Ani gól Jamese však utkání nerozhodl. V závěru nastaveného času ukázal svůj cit Harry Kane, který po rohovém kopu neomylně hlavičkoval do levého dolního rohu Mendyho branky. Po zápase si oba trenéři šli podat ruce, jenže Conte se na Tuchela ani nepodíval, což německého kouče pořádně vytočilo.

Conteho ruku nepustil a naznačil mu, že se mu měl dívat do očí. Ale to už se kolem dvou kohoutů strhla mela, když se je členové realizačního týmu snažili od sebe oddělit. Nakonec oba dostali červené karty.

„Nebylo to nutné. Ale spousta věcí nebyla v tomhle zápase potřeba. Zkrátka další špatné rozhodnutí sudího," okomentoval situaci Tuchel po zápase a narážel na moment z nastavení, když Cristiano Romero zatáhl po rohovém kopu kudrnáče Marca Cucurellu za vlasy, přímo před zraky rozhodčího, který však žádný faul nepískal.

Reklama