Hlavní obsah

Dojemný moment. Ukrajinský fotbalista pomohl uprchlíkovi a dopřál mu chvíle radosti

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hrdý Ukrajinec, kterého válka v jeho vlasti hluboce zasáhla. Obránce Manchesteru City Oleksandr Zinčenko se tak snaží dělat vše pro to, aby se ukrajinští uprchlíci měli ve válečné době co nejlépe. Jednomu takovému dokonce sám pomohl. Přivedl ho na trénink Manchesteru City, kde si desetiletý chlapec užíval chvíle svobody a radosti uprostřed strašného období jeho vlasti.

Foto: Instagran: zinchenko_96

Obránce Oleksandr Zinčenko vzal ukrajinského uprchlíka na trénink Manchesteru City.

Článek

Dojemný moment. Ukrajinský obránce ve službách Manchesteru City Oleksandr Zinčenko se snaží pomáhat těm, kteří ze dne na den přišli o své domovy a ocitli se v permanentním strachu o život svůj a svých blízkých. Před několika týdny dokonce poskytl azyl svému bývalému spoluhráči, nyní se postaral o další úctyhodný moment.

Pětadvacetiletý ukrajinský reprezentant přivedl na trénink Manchesteru City desetiletého ukrajinského uprchlíka, který si v ukrajinském dresu a se jmenovkou svého hrdiny Zinčenka užíval chvíle svobody a radosti. Chlapec tak mohl alespoň na moment zapomenout na krušné okamžiky v jeho vlasti.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Alex Zinchenko (@zinchenko_96)

„Toto je Andrij. Je mu deset let. Dnes je již v bezpečí. Jako většina Ukrajinců byli i on a jeho rodina nuceni opustit své domovy kvůli válce," uvedl Zinčenko na Instagramu.

Malý chlapec by chtěl svůj idol následovat a stát se profesionálním fotbalistou. „Před 75 dny tento chlapec snil o tom, že se stane fotbalistou, a bezstarostně trénoval se svým týmem. Dnes sní o jediném, o míru v naší zemi a normálním životě. Hodně mě bolí, že kvůli ruské vojenské invazi je na Ukrajině hodně dětí jako Andrij," připustil ukrajinský zadák.

„Je připraven o dětství, a co je ještě horší, tak o život. Věřím, že den ukrajinského vítězství brzy přijde a všechny děti budou moci znovu prožít své bezstarostné dětství plné dětských snů a pozitivních emocí, které dnes Andrij na pár minut pocítil na tréninku Manchesteru City," dodal Zinčenko.

Sám pětadvacetiletý zadák nedávno prozradil, že mu jeho rodina zabránila v návratu na Ukrajinu, aby vstoupil do armády a bojoval proti ruským jednotkám. „Jsem tak hrdý na to, že jsem Ukrajinec, a navždy jím budu, po zbytek svého života. A když se díváte na lidi, jak bojují o život..., nemáte slov," vyjádřil se v rozhovoru pro BBC.

Reklama

Související témata: