Hlavní obsah

Emoční zkrat opory City a červená. Tohle si nemůže dovolit, čertí se Guardiola

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kromě třech bodů počítá Manchester City také jednu velkou ztrátu. Klíčový defenzivní záložník Rodri totiž viděl v sobotu proti Nottinghamu Forest (2:0) svou první červenou kartu v kariéře. Navíc po pro něj nevídaném emočním výbuchu. „Jsem naštvaný,“ zlobil se po utkání kouč Pep Guardiola.

Foto: Profimedia.cz

Záložník Manchesteru City Rodri v potyčce s Morganem Gibbsem-Whitem z Nottinghamu Forest.

Článek

Španělský trenér o svém krajanovi a svěřenci v jedné osobě nedávno prohlásil, že je jedním z nejlepších záložníků na světě. S tím se dá jen souhlasit. Rodri opravdu patří ve středu pole k extratřídě.

„Dnes ale jedním z nejlepších hráčů na světě nebyl. Nerad hraji o deseti. Já můžu dostat kartu a brzy kvůli nim budu sledovat nějaký zápas na tribuně. Jenže Rodri je hráč a nemůže si tohle dovolit,“ podotkl Guardiola.

Vše se stalo pár desítek sekund po zahájení druhého poločasu, kdy už domácí favorité vedli 2:0. Rodri, mimo jiné střelec jediného gólu v posledním finále Ligy mistrů, se dostal u rohového praporku do roztržky s Morganem Gibbsem-Whitem. Po krátké strkanici se záložník Nottinghamu svalil na zem.

Rozhodčí Anthony Taylor ukázal Rodrimu červenou a na svém rozhodnutí trval i po přezkoumání u videa. Angličtí experti se shodují, že Gibbs-White sice svůj pád přihrál, jenže Rodri mu v jednu chvíli přiložil obě ruce na krk, jako by ho chtěl škrtit. A to byla už reakce za hranou.

„V poločase jsem hráčům řekl, aby byli opatrní a kontrolovali se, ale Rodri to nedokázal. Jsem na něj naštvaný, byť se po utkání všem omluvil. Musí ovládat sebe a své emoce,“ vyčinil mu Guardiola. Zároveň také zkritizoval výkon sudího Taylora. „Hra byla 35 minut z obou stran perfektní, ale potom se z toho stal chaos. To určitě nebyla naše chyba,“ dodal.

Gibbs-White obdržel za roztržku u rohového praporku žlutou a byl jedním z deseti takto potrestaných fotbalistů. K nim v první půli přidal ještě sám Guardiola.

Manchester City tak splnil úlohu favorita, připsal si tři body do tabulky a po šesti kolech zůstává jediným stoprocentním celkem soutěže. Rodriho absence však může znamenat nemalé komplikace. Sedmadvacetiletému záložníkovi hrozí třízápasový trest, což by znamenalo absenci v duelech proti Wolves, Brightonu a hlavně na půdě Arsenalu.

Reklama