Hlavní obsah

Fotbalista Crouch míří z Liverpoolu zpět do Portsmouthu

LIVERPOOL

Fotbalový útočník Peter Crouch má namířeno z Liverpoolu zpět do Portsmouthu. Kluby se v pondělí dohodly na výši odstupného a sedmadvacetiletý hráč dostal svolení jednat o nové smlouvě na jihu Anglie. Crouch už v Portsmouthu hrál v sezóně 2001-02 druhou ligu.

Článek

Dohoda obou klubů je zatím zahalena tajemstvím. Podle informací deníku The Guardian už Portsmouth za Crouche nabídl před časem devět miliónů liber (asi 266 miliónů korun), ale nepochodil a musel přihodit. Nakonec se kluby přece jen dohodly. "S Portsmouthem jsme ústně dohodnutí a klub s ním může jednat dle svého," oznámilo na svém webu vedení Liverpoolu.

I když 201 centimetrů vysoký hráč působil v Portsmouthu jen sezónu, jižní Anglii zná velmi dobře. V roce 2005 totiž do Liverpoolu odcházel ze Southamptonu, který sídlí také na pobřeží průlivu La Manche. Tehdy stál zhruba sedm miliónů liber.

V Liverpoolu zažil zatím nejlepší období kariéry a v 135 zápasech nastřílel 42 gólů. Výborné výkony v klubovém dresu jej záhy katapultovaly i do anglické reprezentace, v poslední době jej ale začal liverpoolský trenér Rafael Benítez přehlížet.

Reklama

Související témata: