Hlavní obsah

Fotbalista Havertz vydraží sto párů kopaček, aby pomohl postiženým povodněmi

Fotbalista Chelsea Kai Havertz se rozhodl vydražit sto párů svých speciálně navržených kopaček a získat finanční prostředky pro lidi, které zasáhly nedávné povodně v Německu. S jedním párem bot bude hrát i nedělní ligové derby s Arsenalem. Dvaadvacetiletý ofenzivní záložník, jenž pochází ze zasaženého Severního Porýní-Vestfálska, věnoval Červenému kříži na pomoc rovněž 200 tisíc eur (zhruba 5,1 milionu korun).

Foto: Jason Cairnduff, Reuters

Fotbalista Chelsea Kai Havertz

Článek

"Chceme zkrátka získat vyšší finanční částku. Lidé si mohou koupit kopačky a ty jsou pro mě zase možným symbolem pomoci a respektu lidem, kteří přišli o všechno," citovala agentura Reuters Havertze.

Kopačky, které autor vítězné branky z posledního finále Ligy mistrů navrhl, na sobě mají zelenou, bílou a červenou barvu symbolizující vlajku Severního Porýní-Vestfálska. Zde si povodně vyžádaly nejméně 180 obětí a mnoho dalších lidí připravily o domov. Podle rodáka z Cách jsou následky přírodní katastrofy v oblasti stále znát.

"Má rodina v té oblasti žije a víme, kolik je tam nyní bezdomovců. Ti lidé přišli o všechno, nemají kde spát, anebo v jejich domech nejde elektřina. Jsou mezi nimi i lidé, kteří nemají jídlo ani oblečení," uvedl Havertz.

Mladý německý reprezentant přiznal, že se po nedávných událostech v Německu začal více zajímat o problematiku klimatických změn. "Jsem člověk, který miluje přírodu a zvířata. V příštích letech se chci o klimatických změnách dozvědět co nejvíc, protože si myslím, že to můžeme jako lidé změnit," dodal bývalý hráč Bayeru Leverkusen.

Reklama