Hlavní obsah

Nottingham - Southampton 4:3Fotbalisté Evertonu nečekaně zvítězili a už nejsou předposlední, polepšil si i Nottingham

Aktualizováno

Fotbalisté Evertonu ve 35. kole anglické ligy překvapivě deklasovali Brighton na jeho hřišti 5:1 a posunuli se z předposledního na 17. místo, které jako poslední znamená záchranu. Do sestupového pásma se naopak propadl Leicester po porážce 3:5 na stadionu Fulhamu. Polepšil si nováček Nottingham, jenž zdolal poslední Southampton 4:3 a je šestnáctý.

Foto: Carl Recine, Reuters

Fotbalisté Nottinghamu Forest oslavují. Vyhráli nad Southamptonem 4:3 a poskočili v Premier League mimo sestupové příčky.

Článek

Everton poslal do vedení už po 32 sekundách hry Doucouré a malijský záložník ve 29. minutě přidal druhý gól. Nepovedený poločas favorizovaného Brightonu korunoval vlastní brankou Steele. V 76. minutě hostující McNeil skóroval počtvrté, krátce nato snížil Mac Allister, ale v nastavení se ještě podruhé trefil McNeil. Sedmý Brighton nenavázal na předchozí dvě ligové výhry a zkomplikoval si boj o pohárové příčky.

Fulhamu na stadionu Craven Cottage zajistili tříbrankový poločasový náskok Brazilci Willian s Carlosem Viníciusem a Cairney, jenž se prosadil i krátce po změně stran. Za "Lišky" snížil Barnes a jeho spoluhráč Vardy poté zahodil pokutový kop. V 70. minutě vstřelil pátou domácí branku Willian, ale Leicester ještě porážku zmírnil po penaltě Maddisona a další trefě Barnese. Fulhamu uspěl po třech porážkách a patří mu desátá příčka.

Nottinghamu se povedlo už úvodní dějství, ve kterém dvakrát skóroval Awoniyi a jednou Gibbs-White z penalty. Za Southampton se prosadil Alcaraz. Jeho spoluhráč Lyanco po změně stran snížil na rozdíl jediné branky, ale Danilo zajistil Forest vedení 4:2. Poslední slovo měl v šesté minutě nastavení hostující Ward-Prowse proměněnou penaltou. Southampton prohrál šesté z posledních sedmi kol a téměř jistě opustí Premier League. Tři kola před koncem sezony ztrácí osm bodů na první nesestupovou pozici.

Anglická fotbalová liga - 35. kolo:
Fulham - Leicester 5:3 (10. a 70. Willian, 44. a 51. Cairney, 18. Carlos Vinícius - 59. a 89. Barnes, 81. Maddison z pen.),
Brighton - Everton 1:5 (79. Mac Allister - 1. a 29. Doucouré, 76. a 90.+6 McNeil, 35. vlastní Steele),
Nottingham - Southampton 4:3 (18. a 21. Awoniyi, 44. Gibbs-White z pen., 73. Danilo - 25. Alcaraz, 51. Lyanco, 90.+6 Ward-Prowse z pen.).

Reklama