Hlavní obsah

Fotbalisté Leicesteru se musí do března obejít bez zraněného kanonýra Vardyho

Fotbalisté Leicesteru se kvůli zranění stehenního svalu musí do března obejít bez kanonýra Jamieho Vardyho. Ještě o měsíc déle bude "Liškám" chybět stoper Jonny Evans. Na tiskové konferenci to uvedl trenér Brendan Rodgers.

Foto: Rui Vieira, ČTK/AP

Fotbalisté Leicesteru se kvůli zranění stehenního svalu musí do března obejít bez kanonýra Jamieho Vardyho.

Článek

Vardy, který v úterý oslaví 35. narozeniny, se zranil na konci prosince ve vítězném duelu anglické ligy proti Liverpoolu (1:0). Podle původních předpokladů měl být v lednu zpátky. V aktuální sezoně Premier League vstřelil devět branek, což ho mezi střelci řadí na třetí místo.

"Bude chybět až osm týdnů, takže se vrátí v březnu. Nemusí na operaci. To je jediná dobrá zpráva," řekl Rodgers, jehož svěřenci jakožto obhájci trofeje vyzvou v sobotním třetím kole Anglického poháru Watford.

Chirurgický zákrok se stehenním svale musí naopak podstoupit čtyřiatřicetiletý Evans. Severoirský reprezentant se zranil 12. prosince ve vítězném ligovém duelu s Newcastlem (4:0).

Spolu s Vardym jistě přijde o únorové úvodní vyřazovací kolo Evropské konferenční ligy s dánskými Randers, kteří na podzim ve skupině dvakrát remizovali s Jabloncem 2:2. V polovině ledna by se měl "Liškám" vrátit turecký stoper Caglar Söyüncü.

Reklama

Související témata: