Hlavní obsah

To bylo rychlé! Ronaldo uvažuje o konci v United

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Portugalská fotbalová superstar přestoupila do klubu svého srdce v Premier League v létě minulého roku z italského Juventusu. Nyní však Cristiano Ronaldo prý přemýšlí, že v Manchesteru United po sezoně skončí! Proč? Na vině by byl výběr nového stálého kouče. Aktuálně trenérskou pozici dočasně zastává Ralf Rangnick, jehož herní styl Ronaldovi nevyhovuje.

Foto: Phil Noble, Reuters

Opora Manchesteru United Cristiano Ronaldo během duelu s Wolverhamptonem.

Článek

To by bylo rychlé. Ronaldo přišel k Rudým ďáblům s jasným cílem – opět vyhrávat velké trofeje. Jenže od začátku mu jeho plán nevycházel podle představ. United se trápili, výsledky nestály za moc, a to nakonec vedlo i k odvolání norského kouče Oleho Gunnara Solskjaera po prohře 1:4 s Watfordem.

Do jeho funkce dočasně nastoupil Rangnick, který po sezoně má zastávat pouze funkci „staršího rádce." I když se tým z Old Trafford o Rangnicka nikdy nezajímal trvale, Ronaldo hned dal jasně najevo, že by rozhodnutí jmenovat Němce za hlavního kouče nepodpořil.

Výsledky United se sice mírně zlepšily, ale preferovaný herní styl 4-2-2-2 portugalské hvězdě nevyhovuje. Bedlivě proto sleduje kandidáty na stálého kouče. Aktuálně mezi nimi figurují Mauricio Pochettino, který v současnosti působí v Paris Saint-Germain, kouč Ajaxu Erik ten Hag a šéf Leicesteru City Brendan Rodgers.

Ať už se novým koučem stane kdokoliv, bude muset zajisté najít způsob, jak naplno využít Ronaldova fotbalového umění. Jinak podle britských deníků hrozí, že Portugalec, i když smlouvu má podepsanou až do roku 2023, Old Trafford předčasně opustí.

Nálada aktuálně panující v kabině týmu není bůhvíjak dobrá. Rangnick po Solskjaerovi zdědil rozložený tým, který se jen těžko dává dohromady. Nespokojených je prý asi 17 hráčů, z nichž většina sice je vázána novou smlouvou, ale i tak se očekává, že dojde k značnému průvanu v kabině. Paul Pogba i Jesse Lingard otevřeně hlásí, že zájem o setrvání v klubu nemají.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články