Hlavní obsah

Burnley - Liverpool 0:1Kladiváři vyválčili bod! Vyrovnání přišlo až v nastavení

Fotbalisté Liverpoolu zvítězili v anglické lize na hřišti posledního Burnley 1:0 a po 25. kole dál ztrácejí v tabulce na vedoucí Manchester City devět bodů. West Ham s českými reprezentanty Tomášem Součkem a Vladimírem Coufalem na hřišti Leicesteru zachránil v nastavení remízu 2:2 a zůstal čtvrtý. Newcastle zdolal Aston Villu 1:0 a vzdálil se na 17. místě o čtyři body sestupovým příčkám. Bez bodu zůstal Tottenham, který doma podlehl Wolverhamptonu 0:2.

Foto: Tony Obrien, Reuters

Záložník West Hamu United Tomáš Souček v hlavičkovém souboji během utkání Premier League. Ilustrační foto.

Článek

Do základní sestavy "Reds" se vrátili hvězdní ofenzivní hráči Mané a Salah, kteří proti sobě minulý týden hráli ve finále afrického Poháru národů. Čtvrté ligové vítězství za sebou týmu trenéra Kloppa zajistil ve 40. minutě Fabinho. Brazilský záložník se prosadil potřetí z posledních šesti zápasů. Liverpool má oproti vedoucím "Citizens" zápas k dobru.

West Ham poslal do vedení v 10. minutě Bowen. Těsně před pauzou srovnal Tielemans z penalty a v 57. minutě Pereira otočil skóre ve prospěch Leicesteru. V první minutě nastavení však "Kladivářům" zajistil bod Dawson po Bowenově přihrávce. Pouze na lavičce hostů zůstal záložník Král.

Foto: Rui Vieira, ČTK/AP

Obránce West Hamu Craig Dawson zařídil svým gólem z první minuty nastaveného času remízu 2:2.

Stoper West Hamu Zouma, který je pod velkou kritikou za video, kde týrá své kočky, figuroval v základní sestavě hostů. Po rozcvičce byl ale stažen a nahradil ho Diop, protože Zouma se podle londýnského klubu necítil dobře.

Dobrou formu potvrdil Newcastle, který zvítězil potřetí za sebou. O výhře nad Aston Villou rozhodl ve 35. minutě obránce Trippier, který do severoanglického týmu přestoupil v lednu za 12 milionů eur z Atlética Madrid. Jednatřicetiletý anglický reprezentant se trefil podruhé za sebou. Aston Villa prohrála po třech zápasech a zůstává jedenáctá.

Špička se vzdaluje Tottenhamu. Londýnský celek nezabral ani doma proti Wolverhamptonu a prohrál potřetí za sebou. "Spurs" ztratili zápas v úvodních osmnácti minutách, kdy brankáře Llorise pokořili Jiménez a Dendoncker. Wolves mají 37 bodů a přeskočili dnešního soupeře na sedmém místě.

Anglická fotbalová liga - 25. kolo:
Burnley - Liverpool 0:1 (40. Fabinho)
Newcastle - Aston Villa 1:0 (35. Trippier)
Tottenham - Wolverhampton 0:2 (6. Jiménez, 18. Dendoncer)
Leiceste - West Ham 2:2 (45. Tielemans z pen., 57. Pereira - 10. Bowen, 90+1. Dawson)

Reklama