Hlavní obsah

West Ham - Nottingham 4:0Fotbalisté West Hamu s Tomášem Součkem a Vladimírem Coufalem v sestavě získali důležité body

Fotbalisté West Hamu deklasovali ve 25. kole anglické ligy Nottingham 4:0 a opustili sestupové pásmo. Všechny góly padly v poslední dvacetiminutovce, dva dala lednová posila Danny Ings. Reprezentační záložník Tomáš Souček odehrál celý zápas, obránce Vladimír Coufal o přestávce střídal. Vedoucí Arsenal gólem Martinelliho porazil Leicester a v čele neúplné tabulky má náskok dvou bodů na Manchester City. Ten večer vyhrál 4:1 nad Bournemouthem.

Foto: Paul Childs, Reuters

Fotbalisté West Hamu United Declan Rice, Tomáš Souček a Danny Ings během důležité bitvy Premier League.

Článek
Fotogalerie

West Ham doma dlouho nevyužil herní převahu, až v 55. minutě Bowen trefil tyč. Nedlouho poté musel střídat brankář United Fabiaňski, náhradník Areola ale moc práce neměl, protože jeho spoluhráči závěr zcela ovládli. V 71. minutě zlomil bezbrankový stav Ings, za dvě minuty zkušený anglický útočník skóroval znovu a brzy na to se krásnou střelou zpoza vápna trefil Rice. Skóre uzavřel hlavou Antonio.

Arsenalu nejprve v první půli videorozhodčí odvolal Trossardův gól kvůli faulu, a tak se hosté mohli opravdu radovat až bezprostředně po poločasové pauze. Právě belgický záložník Trossard posunul míč na Martinelliho, který střelou v pádu překonal Warda.

Foto: Molly Darlington, Reuters

Nathan Ake z Manchesteru City se raduje z gólu, vpravo Erling Braut Haaland.

Šampioni posledních dvou sezon z Manchesteru City napravili remízové zaváhání s Nottinghamem a v Bournemouthu rozhodli již v prvním poločase. Gólově se prosadili tři hráči narození v roce 2000. Na úvodní trefu Álvareze navázal Haaland, který si 27. brankou v sezoně upevnil suverénní postavení v čele tabulky kanonýrů, a těsně před přestávkou se prosadil poosmé v ročníku druhý nejlepší střelec týmu Foden. Po změně stran si ještě vstřelil vlastní branku Mepham a v závěru už pouze zkorigoval skóre domácí Lerma.

V prvním poločase měli hráči Liverpoolu i Crystal Palace šance zejména po standardních situacích, pokusy Joty i Guéhiho však mezi třemi tyčemi neskončili. Na konci půle mohl skórovat Mateta, střílel však pouze do břevna. V úvodu druhého dějství ho pak napodobil hostující Salah.

V 81. minutě mohl skórovat Gakpo, ale včasný výběh Guaity zařídil, že Liverpool nevyhrál na hřišti Crystal Palace poprvé od roku 2014. "Reds" jsou v neúplné tabulce na sedmém místě, Crystal Palace je na dvanácté pozici.

Aston Ville se po třech prohrách podařilo vyhrát, svěřenci španělského trenéra Emeryho zvítězili 2:0 na hřišti sestupem ohroženého Evertonu. Ollie Watkins po uplynutí hry proměnil penaltu a jako první hráč v historii klubu vstřelil gól v pátém ligovém utkání za sebou. V závěru stanovil konečné skóre Buendía.

Ze sestupových příček se posunul také Leeds, který porazil Southampton 1:0 šťastným gólem Firpa v závěru. "Svatí" nenavázali na překvapivou výhru nad Chelsea v minulém kole a jsou stále poslední.

Anglická fotbalová liga - 25. kolo:
Everton - Aston Villa 0:2 (63. Watkins z pen., 81. Buendía)
Leeds - Southampton 1:0 (77. Firpo)
Leicester - Arsenal 0:1 (46. Martinelli)
West Ham United - Nottingham 4:0 (70. a 72. Ings, 78. Rice, 85. Antonio)
Bournemouth - Manchester City 1:4 (83. Lerma - 15. Álvarez, 29. Haaland, 45. Foden, 51. vlastní Mepham)
Crystal Palace - Liverpool 0:0

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.