Hlavní obsah

Fraška. Zápas Chelsea s Liverpoolem byl po šesti minutách ukončen kvůli zmrzlému trávníku

Holiday on Ice, nebo fotbalový zápas? Komické scény byly k vidění během úvodu zápasu anglické Superligy žen mezi Chelsea a Liverpoolem, během kterého řada hráček měla problém na zmrzlém trávníku udržet rovnováhu. Hřiště přitom bylo dvě hodiny před zápasem prohlášeno za způsobilé ke hře. Po pouhých šesti minutách a několika pádech však bylo jasné, že takhle to nepůjde a rozhodčí zápas odpískal.

Foto: Paul Childs, Reuters

Utkání fotbalové superligy žen mezi Liverpoolem a Chelsea se nedohrálo kvůli zmrzlému trávníku.

Článek

V neděli panovaly v Londýně mrazivé podmínky, ve kterých měly hráčky Chelsea a Liverpoolu nastoupit ke vzájemnému ligovému utkání. Už od rána se organizátoři snažili udělat vše pro to, aby se zápas odehrál. Na hřiště rozestavěli topení a fukary na listí odstraňovali z trávníku led.

Dopoledne proběhla kontrola hřiště – oba kouči potvrdili, že jim rozhodčí řekli, že podmínky nejsou hratelné, avšak zhruba po hodině svůj verdikt změnili a mělo se hrát. Odstraňování topných zařízení však zbrzdilo rozcvičky obou týmů i vstup fanoušků na stadion. Čas výkopu se ale nezměnil.

Zápas, který vysílala i britská televizní stanice BBC Two, však od začátku připomínal spíše komickou scénku, při které však mohlo dojít k nepříjemným zraněním. Hráčky klouzaly, padaly, bylo těžké se trefit do míče. „Od začátku bylo vidět, že po stranách to je jako kluziště," řekla koučka Chelsea Emma Hayesová s tím, že zápas neměl vůbec začít.

Po necelých šesti minutách „bruslení" se rozhodčí rozhodl zápas ukončit. Později ten den byly další dva zápasy – Tottenhamu s Leicesterem a Brightonu s Arsenalem – kvůli nepříznivým podmínkám odloženy.

Hayesová společně s několika hráčkami trvala na tom, že Chelsea musí co nejrychleji pořídit podzemní vytápění. V Manchesteru či Leicesteru jej mají, a tak je ledová plocha místo trávníku zaskočit nemůže. „Žádný zápas na nejvyšší úrovni ženské soutěže by neměl být zrušen. Potřebujeme podzemní vytápění - nežijeme přece na Barbadosu," řekla Hayesová.

Reklama

Související témata: