Hlavní obsah

Frustrovaný Ronaldo proseděl derby na lavičce. Jsi arogantní blb, spílají kouči po výprasku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Šlágrem devátého kola Premier League bylo bezesporu městské derby mezi Manchesterem City a United. Měl to být souboj dvou velkých hvězd, norského kanonýra Erlinga Haalanda a portugalské jedničky Cristiana Ronalda, jenže druhý jmenovaný proseděl celý zápas na lavičce. Kouč Rudých ďáblů Ten Hag toto rozhodnutí po zápase komentoval slovy, že CR7 nenasadil z úcty k jeho bohaté kariéře. To však mnozí nechápou a Haga kritizují.

Foto: Carl Recine, Reuters

Hvězdný Portugalec Cristiano Ronaldo do derby proti City nenastoupil.

Článek

Pro mnohé zcela nepochopitelný krok. Cristiano Ronaldo i jeho kolega Casemiro, se kterým čtyřikrát v dresu Realu Madrid vyhrál Ligu mistrů, začali derby s Manchesterem City na lavičce. Borci, za které United dohromady zaplatil v přepočtu téměř dvě miliardy korun, tak jen s hlavami v dlaních přihlíželi kanonádě, kterou v 8. minutě spustil Phil Foden.

Po něm se dvakrát prosadil norský kanonýr Haaland a minutu před koncem poločasu na 4:0 zvyšoval opět Foden. To řada viditelně naštvaných fanoušků United nemohla zkousnout, a tak předčasně opustila stadion. Kdo čekal, že kouč Ten Hag pošle Ronalda aspoň na druhý poločas, aby se svým umem pokusil zachránit co se dá, spletl se. V 59. minutě se na hřiště dostal alespoň Brazilec Casemiro, který však ostudnou porážku, při níž jak Foden, tak Haaland dokonali své hattricky, 3:6 neodvrátil.

„Mohl za to nedostatek víry. Jsem překvapen, že jsme to nepřenesli na hřiště. Viděl jsem jiný tým, jiného ducha, jinou bojovnost... Nebyli jsme dost odvážní v držení míče," řekl po utkání nizozemský kouč United Erik ten Hag. „Nenasadil jsem ho z úcty k jeho bohaté kariéře," odpověděl pak na dotaz, proč Ronaldo do zápasu nenastoupil.

„Ten Hag je arogantní blb a způsob, jakým se k Ronaldovi chová, je ostudný," okomentoval rozhodnutí anglický novinář Piers Morgan na svém Twitteru. Bývalý anglický obránce Gary Neville se však kouče zastal. „Abych byl upřímný, chápu jako názor. „Nasadit ho za stavu 4:0 a 6:1 by byla urážka," napsal na Twitteru.

„Ale nech toho...víš, že Ronaldo by zoufale chtěl nastoupit, ať už je skóre jakékoliv," zareagoval obratem Morgan. Hvězdný CR7 vypadal celý zápas hodně frustrovaně a fanoušci se ani nediví. „Chtěl odejít, Hag ho nechtěl pustit a teď ho takhle odstrkuje? Nechápu," píší shodně na sítích.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články