Hlavní obsah

Gerrarda u fotbalistů Aston Villy nahradí trenér Emery z Villarrealu

Odvolaného Stevena Gerrarda nahradí u fotbalistů Aston Villy trenér Unai Emery z Villarrealu. Anglický tým zaplatí za padesátiletého kouče, jenž měl ve španělském klubu smlouvu do konce sezony, stanovené odstupné šest milionů eur (147 milionů korun).

Foto: Pablo Morano, Reuters

Unai Emery povede fotbalisty Aston Villy

Článek

Emery se vrací do Anglie po bezmála třech letech. V listopadu 2019 byl po osmnácti měsících propuštěn z Arsenalu, kde byl nástupcem klubové legendy Arséna Wengera. Funkce v Aston Ville by se měl po vyřízení všech formalit ujmout příští týden 1. listopadu.

Villarreal vedl Emery od roku 2020. Loni s ním vyhrál Evropskou ligu, kterou předtím ovládl třikrát za sebou v letech 2013-2016 se Sevillou, a letos s ním byl v semifinále Ligy mistrů. Ve sbírce má Emery také francouzský titul z působení v Paris Saint-Germain, v minulosti trénoval i Valencii či Spartak Moskva.

Vedení Aston Villy odvolalo bývalého kapitána anglické reprezentace Gerrarda v pátek. Pod vedením dočasného kouče Aarona Dankse tým z Birminghamu deklasoval 4:0 Brentford a připsal si teprve třetí výhru v sezoně. Od sestupových pozic Aston Villu dělí tři body.

Reklama