Hlavní obsah

Trefa alá Schick nastartovala euforii! Aspirant na gól sezony přesto měl důvod ke vzteku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ofenzivní hvězda anglického Watfordu Ismaila Sarr prožila zápas jako na horské dráze. Čtyřiadvacetiletý Senegalec nejprve nadchl famózním gólem z vlastní poloviny, poté ale jako by raději schoval svůj obličej do dlaní. Neproměněná penalta mu totiž sebrala vizitku hrdiny zápasu, jeho celek se tak s West Bromem rozešel smírně (1:1).

Foto: Profimedia.cz

Ismaila Sarr v duelu Watfordu proti West Bromu nejprve vstřelil gól z vlastní poloviny, poté ale neproměnil penaltu.

Článek

Watford se po sestupu z Premier League řadí mezi aspiranty na okamžitý postup zpět. Po vynikajícím vstupu do nové sezony, v jehož prvním kole se mu povedlo zdolat Sheffield 1:0, došlo k první bodové ztrátě. Ta se urodila na půdě ambiciózního West Bromu, který ani před drtivou převahu nedokázal zvítězit (1:1.). Zápas přesto nabídl několik zásadních momentů.

Ústřední postavou byl senegalský křídelník ve službách Watfordu Ismaila Sarr, který poprvé o sobě dal vědět již ve 12. minutě. Před středovým kruhem nejprve ukázkově zalepil balón a po otočce si všiml špatně postaveného brankáře. Situaci proto zkusil vyřešit lobem z vlastní poloviny, který se ukázkovým způsobem snesl nad hlavu marně dobíhajícího brankáře Davida Buttona.

„Watford byl pod velkým tlakem, míč ale padá doprostřed hřiště, kde číhá Ismaila Sarr. Rychlá otočka a nádherný lob, David Button se musel pouze otáčet," okomentoval situaci komentátor stanice BBC.

To ale nemusel být jediný hvězdný moment afrického fotbalisty. Zhruba dvacet minut před koncem zápasu za stavu 1:1 se chopil exekuce pokutového kopu. Na nepsané pravidlo, že faulovaný hráč nemá penaltu zahrávat, ale zřejmě zapomněl, a to se mu vymstilo. Sarrova přízemní střela narazila pouze do nohy brankáře, který svůj kiks z prvního poločasu napravil.

Zklamaný Senegalec naopak odmítl možnost stát se hrdinou zápasu, přesto jeho gól z vlastní poloviny může anspirovat do ankety nejhezčích branek letošní sezony.

Reklama

Související témata:
West Bromwich