Hlavní obsah

Gól, který dojal Anglii. Ukrajinský útočník se neubránil slzám

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Žádný jiný gól v tomto kole Premier League nevyvolal za celý víkend takové emoce, které dolehly i na tábor soupeře. Postaral se o něj spoluhráč Tomáše Součka v dresu West Hamu Andrij Jarmolenko, jenž svojí trefou otevřel skóre zápasu s Aston Villou (2:1). Dojetí ukrajinského reprezentanta, hluboce zasaženého událostmi v jeho těžce zkoušené zemi drcené ruskou vojenskou agresí, na sebe nenechaly dlouho čekat.

Foto: Ed Sykes, Reuters

Andrij Jarmolenko (uprostřed) oslavuje se spoluhráči gól proti Aston Ville.

Článek

Jarmolenko dostal poslední čtyři zápasy volno a v neděli naskočil do utkání coby střídající hráč v 52. minutě, kdy nahradil Michaila Antonia. Už za 18 minut na hřišti se dokázal prosadit, když si v šestnáctce šikovně zpracoval míč a pohotovou ranou rozjásal stadion.

32letého útočníka následně totálně přemohly emoce. Skácel se na kolena, ukázal směrem k nebi a jen s velkými obtížemi se bránil slzám.

„Gól pro West Ham, gól za Ukrajinu," křičel hlasatel na stadionu. Dokonce i někteří fanoušci Aston Villy aplaudovali, když Jarmolenka hromadně objali všichni spoluhráči.

Zkušený forvard se stal i hlavní tváří programu k zápasu, který se nesl v duchu sloganu „Spojeni za Ukrajinu". Už když Jarmolenko vbíhal na trávník, oba fanouškovské tábory ho vítaly mohutným aplausem. Po zápase pak byl vyhlášen hvězdou utkání.

„Bylo to pro mě ohromně emocionální, kvůli tomu, co se v mé zemi děje. Díky fanouškům West Hamu, kteří podporují mě i ukrajinský lid, díky všem Britům, protože cítíme, jak nás podporujete. Z celého srdce vám děkuji," řekl na kamery Sky Sports.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.