Hlavní obsah

Greenwood po kauze s pokusem o znásilnění bude hostovat v Getafe

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Anglický útočník Mason Greenwood se pokusí znovu nastartovat fotbalovou kariéru v Getafe, kam odešel na roční hostování z Manchesteru United. Jednadvacetiletý fotbalista byl v únoru zproštěn obvinění z pokusu o znásilnění. Přesto se v červenci domluvil s vedením anglického klubu, že z Old Trafford odejde. Manchester informoval o jeho odchodu do španělského celku na svém webu.

Foto: Andrew Yates, Reuters

Mason Greenwood se pokusí znovu nastartovat fotbalovou kariéru v Getafe

Článek

„Tento krok umožní Greenwoodovi začít znovu budovat kariéru mimo Manchester United. Klub během tohoto přechodného období bude i nadále nabízet svou podporu Masonovi a jeho rodině,“ uvedli zástupci United, kteří s Greenwoodem vedli vlastní půlroční vyšetřování.

Mladému fotbalistovi pozastavili činnost už loni v lednu, kdy se obvinění proti němu objevila na sociálních sítích. Loni v říjnu byl útočník s jedním startem za anglickou seniorskou reprezentaci obžalován z pokusu o znásilnění, nátlakového chování a napadení.

V únoru bylo jeho stíhání zastaveno. Greenwood hrál za United od šesti let. Minulý měsíc v prohlášení uznal, že se dopustil chyb. „To, z čeho jsem byl obviněn, jsem neudělal,“ uvedl.

Reklama

Související témata: