Hlavní obsah

Gvardiol míří jako nejdražší fotbalový obránce z Lipska do Manchesteru City

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

S přestupy za miliardové odstupné se v poslední době roztrhl pytel. Řada hvězd neodolala pohádkovým nabídkám od klubů ze Saúdské Arábie. Teď se ale chystá plácnout přes kapsu anglický Manchester City. Ten hodlá zaplatit za chorvatského obránce Joško Gvardiola z Lipska 90 milionů eur (2,16 miliardy korun). Tím by z něj udělal nejdražšího obránce v historii. Ve středu Gvardiol už nehrál za bundesligový klub přípravné zápasy a podle britských médií je jeho přestup na spadnutí. V pátek by měl absolvovat v Manchesteru zdravotní prohlídku.

Foto: Kim Kyung-hoon, Reuters

Trenér Manchesteru City Pep Guardiola se může těšit na velkou posilu.

Článek

Dosud nejdražším bekem je Harry Maguire, jenž v roce 2019 odešel z Leicesteru do Manchesteru United za 87 milionů eur. Za Virgila van Dijka zaplatil Liverpool o rok dříve Southamptonu 75 milionů liber.

V Lipsku jednadvacetiletý Gvardiol odehrál dvě sezony po příchodu z Dinama Záhřeb a v obou pomohl k zisku Německého poháru. Loni v prosinci slavil s chorvatskou reprezentací bronz na mistrovství světa v Kataru.

Do týmu Pepa Guardioly, který v minulé sezoně vyhrál Premier League, Ligu mistrů i Anglický pohár, má Gvardiol následovat svého krajana záložníka Matea Kovačiče. Ten do City přestoupil nedávno z Chelsea.

Reklama