Hlavní obsah

Drita nejsou žádní zajíci, upozorňuje Koubek. Slovo strach ve fotbale nepoužívá

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Horko, plný stadion a houževnatý soupeř. V Plzni ví, že je v odvetě 2. předkola Konferenční ligy nečeká v Kosovu nic jednoduchého. „Bude to o naší kvalitě a přístupu," říká záložník Jan Sýkora. Po úvodní remíze 0:0 je střet mezi Viktorií a Dritou otevřený. „Jsme si vědomi, že po solidním herním výkonu doma, ale střeleckém zaváhání, jsme si situaci zkomplikovali," dodává trenér Miroslav Koubek.

Plzeň před odvetou v Kosovu. Příspěvek z pořadu PřímákVideo: Sport.cz

 
Článek

Roli v takových utkáních hraje zkušenost. Té má Koubek v kádru na rozdávání, ať už jde o kapitána Lukáše Hejdu, gólmana Jindřicha Staňka, záložníka Lukáše Kalvacha nebo právě univerzála Sýkoru.

„Máme zkušený tým, každý už před takovou kulisou hrál. Takže pro nás nic extra," říká Sýkora o atmosféře. Na stadionu v Prištině pro 13 500 diváků, kde Drita musí hrát evropské poháry, bude jistě plno. A Balkánci umí během utkání vytvořit fanouškovské peklo.

„Víme, co nás čeká. Víme, že bude bouřlivé prostředí, počítáme s tím. Myslím, že v takové atmosféře se vždy hraje dobře," komentuje Koubek, jenž před čtvrtečním výkopem řeší už jen jeden otazník v základní sestavě, jinak má o úvodní jedenáctce jasno.

Produktivita Plzně, je to projev hlubší nepohody? Příspěvek z pořadu PřímákVideo: Sport.cz

Z jeho slov se dá vyčíst, že prostor dostanou právě ostřílení borci. „Naše mužstvo má řadu zkušených hráčů, kteří podobnými zápasy i v klimaticky náročnějších destinacích prošli. Zkušenost je určitě dobrá vlastnost, na druhou stranu víme, že tak to je i u soupeře," konstatuje Koubek.

Drita je v posledních letech pravidelným účastníkem kvalifikací o evropské poháry, ale do základní skupiny se jí ještě proniknout nepodařilo. Nejdále byla v sezoně 2020/2021, kdy jí stopku ve 3. předkole Evropské ligy vystavila Legia Varšava.

Překvapení jménem Jindřich Staněk. Příspěvek z pořadu PřímákVideo: Sport.cz

„Nejsou to žádní zajíci," upozorňuje Koubek. Na druhou stranu strach ze soupeře rozhodně nemá, „Toto slovo ve fotbale nepožíváme. Respekt ano, pokora ano, ale strach ne," zdůrazňuje.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Kapitán plzeňských fotbalistů Lukáš Hejda po utkání 2. předkola Konferenční ligy neskrýval zklamání.

Sýkora si uvědomuje, že jde o velmi důležitý zápas. V případě neúspěchu už není záchranné cesty, poražený v evropských pohárech končí. „Chceme postoupit. Jestli jde o klíčový duel, to nevím. Pro nás je na začátku sezony důležité každé střetnutí," hlásí 29letý záložník. Jiný průběh utkání, než jaký diváci viděli v Plzni, neočekává. Západočeši budou zřejmě znovu dobývat.

„Drita hraje dobře v bloku a má nebezpečné protiútoky, které se budeme snažit eliminovat. Bude to o naší kvalitě a přístupu. Jsme si vědomi, že soupeř je nepříjemný soupeř, ale musíme si s tím poradit,“ konstatuje Sýkora.

Viktoriáni rovněž musí počítat s drsným podnebím. I když je výkop naplánovaný na osmou hodinu večerní, v Kosovu má být dusno a kolem 30 stupňů Celsia. „Každý se připraví, je důležité to zvládnout v hlavě," má jasno Sýkora. Ten je stejně jako zbytek mančaftu fit. „Ano, zdravotní stav hráčů je dobrý, naprosto v pořádku," pochvaluje si Koubek.

Zápas KF Drita–FC Viktoria Plzeň vysílá ve čtvrtek 3. srpna od 19:50 ČT sport. První utkání skončilo 0:0, v případě jakékoliv remízy se bude prodlužovat, krajní variantou jsou pokutové kopy.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj hostí města Praha a Ostrava.

Nejnovější články

Basketbal

Nymburk ovládl první finále

Basketbalisté Nymburka vyhráli po prodloužení první ligové finále proti Ústí nad Labem 89:86 a ujali se v sérii na čtyři vítězné duely vedení 1:0.
NačítámNačíst další články