Hlavní obsah

Historický obrat v Premier League! United hattrickem sestřelil mladík, který jim fandil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sedm gólů, nejpozdější obrat v historii Premier League, hattrick 21leté anglické komety. Čtvrteční duel anglické ligy na Stamford Bridge měl třaskavý finiš. Ještě na začátku 100. minuty Chelsea prohrávala s Manchesterem United 2:3, aby se o minutu a půl propadla do euforie a slavila vítězství 4:3. Red Devils sestřelil prvním hattrickem v dospělém fotbale ofenzivní záložník Cole Palmer. Mladík, který United jako kluk fandil.

Foto: Dylan Martinez, Reuters

Hráči Chelsea se radují z branky v duelu s Manchesterem United, kterou vstřelil Cole Palmer (číslo 20).

Článek

„Bláznivý zápas. Když jsem dal náš čtvrtý gól, nevěděl jsem, co mám dělat. Není nic lepšího než takhle vyhrát,“ citoval Palmera britský server Daily Mail. Svoje galapředstavení začal proměněnou penaltou v 19. minutě, po níž vedla Chelsea už 2:0. Jenže hosté třemi brankami výsledek otočili a směřovali k vítězství.

Závěr nastavení ale zrežíroval Palmer, který před sezonou přišel z Manchesteru City za 42,5 milionu liber (téměř 1,3 miliardy korun). V 10. minutě nastaveného času z penalty vyrovnal, vzápětí tečovanou střelou fantastický obrat dokonal. Stamford Bridge v ten moment málem spadnul.

„Když jsem vyrovnal, trenér Pochettino na nás volal: ještě zbývají dvě minuty, pojďte, dáme čtvrtý gól. Šli jsme do toho a gól jsme opravdu dali,“ podotkl Palmer, který odmala obdivoval ikonu United, útočníka Wayna Rooneyho. I proto Rudým Ďáblům fandil.

„Přínos Colea je úžasný, odvádí fantastickou práci. Po takovém zápase nejde neříct, že je velkým hráčem. Ukázal vysokou mentalitu i kvalitu,“ uvedl trenér Chelsea Mauricio Pochettino pro BBC Sport.

United tak během pěti dnů ztratili v závěru nastavení dvě výhry. V sobotu inkasovali od Brentfordu (1:1) vyrovnávací branku v 99. minutě. „Za pár dní jsme ztratili pět bodů. Tohle je nepřijatelné. Když jste hráčem Manchesteru United, měli byste vědět, jak se s takovou situací vypořádat. Na Stamford Bridge jsme ztratili zápas, který jsme měli vyhrát,“ prohlásil zklamaný kouč hostů Erik ten Hag.

Jeho tým je šestý. Na příčku, znamenající účast v Lize mistrů, ztrácí osm kol před koncem 11 bodů… „Pokud chceme bojovat o Ligu mistrů, měli bychom taková utkání zvládat,“ pronesl Ten Hag.

Reklama