Hlavní obsah

Hodně drahé derby. Tuchela stály incidenty z duelu s Tottenhamem přes milion a půl

Trenér fotbalistů Chelsea Thomas Tuchel dostal další pokutu související s více než dva týdny starým zápasem proti Tottenhamu. K částce 35 000 liber za kontroverzi s trenérem soupeře Antoniem Contem přibyla ve středu sankce ve výši 20 000 liber za kritiku rozhodčích. V přepočtu tak utkání druhého kola Premier League, které skončilo 2:2, přišlo německého kouče na více než 1,5 milionu korun.

Foto: Phil Noble, Reuters

Kouč Chelsea Thomas Tuchel.

Článek

Tuchel se po zápase zlobil, že jeho tým inkasoval dva neregulérní góly, a zkritizoval hlavního sudího Anthonyho Taylora i jeho spolupráci s videorozhodčím. Mimo jiné řekl, že Taylor hrál v zápase hlavní roli a že bude lepší, když už nikdy nebude zápasy Chelsea pískat.

Podle dnešního verdiktu Fotbalové asociace Tuchel přiznal, že jeho výpovědi byly nepřiměřené, a vedle pokuty dostal také napomenutí.

Už v týdnu po utkání dostal Tuchel první pokutu a také podmínečné zastavení činnosti na jeden zápas za potyčku s Contem. Trenéři se dostali do konfliktu při podání rukou, jež se zvrhlo ve strkanici. Oba koučové inkasovali červenou kartu a při následném vyšetřování přiznali nevhodné chování. Conte dostal pokutu 15 000 liber (435 tisíc korun).

Reklama