Hlavní obsah

Hotovo! Brankář Jaroš podepsal tříletou smlouvu v Liverpoolu

Je hotovo! Šestnáctiletý fotbalový brankář Vítězslav Jaroš, který v Česku působil ve Slavii, podepsal tříletou smlouvu v anglickém Liverpoolu, kde bude působit v mládežnickém týmu pod vedením tamní ikony Stevena Gerrarda. „Přístup lidí, prostředí, všechno je v Liverpoolu famózní. Jsem nadšený," říká Jaroš. Slavia za něj dostane sumu kolem deseti miliónů korun.

Foto: archiv Sport Invest

Fotbalový gólman Vítězslav Jaroš se stěhuje ze Slavie do anglického FC Liverpool.

Článek

Mládežnický reprezentant oslavil v neděli 16. narozeniny a nadělil si nádherný fotbalový dárek, stěhuje se do slavného FC Liverpool. Dosud dojížděl na Anfield na pravidelné stáže, při nichž se seznamoval s prostředím a bydlel v tamní rodině.

„To mi hodně ulehčilo adaptaci. Když jsem jel do Anglie poprvé, byl jsem strašně nervózní, teď už jsem si zvykl. Stáže mi pomohly, za tu dobu jsem se naučil i poměrně dobře anglicky, takže se teď můžu koncentrovat jen na fotbal. U své rodiny zůstávám, funguje to dobře," líčil mladý gólman. Teď se na Ostrovy odstěhuje na delší dobu.

Jaroš patří k největším českým talentům a dojem udělal i v Anglii, což potvrzuje i fakt, že bude chytat za liverpoolský tým U18. „Pomohlo, že do tohoto mužstva Liverpool sháněl brankáře. Víťu v klubu sledovali dlouhodobě a na několika stážích je přesvědčil, že je tou správou volbou," říká Viktor Kolář, hráčův manažer ze společnosti Sport Invest. „O jeho příchod hodně stál trenér Gerrard, což by mělo být zárukou, že se s Víťou opravdu počítá."

Právě bývalý záložník a kapitán Liverpoolu na Jaroše velmi zapůsobil. „Je to úžasný člověk, neskutečně příjemný. Ale dokáže být i dost přísný. Vyžaduje, aby na tréninku bylo všechno perfektní, aby to odpovídalo tomu, že jsme členy klubu, který patří do špičky Premier League. V té toho odehrál spoustu a z praxe nám taky dává hodně rad," líčí své dojmy z anglického klubu Jaroš.

Pomáhá mu Mikloško

V hladkém přechodu mu pomáhá rovněž bývalý brankář Luděk Mikloško, který má ve Sport Investu na starosti rozvoj mladých hráčů, zejména brankářů. „V Anglii je pan Mikloško pořád legenda. Šli jsme se podívat na zápas West Hamu - jakmile ho tam fanoušci spatřili, hned o něm začali zpívat. V Anglii ho neskutečně berou. V akademii Liverpoolu ho poznali všichni, fotili se s ním i lidi v Praze na letišti," popisuje Jaroš. „Dal mi spoustu užitečných brankářských rad."

Teď se Jaroš naplno připravuje na svou první sezonu v dresu Liverpoolu. „První cíl je stát se jedničkou v liverpoolské osmnáctce a odchytat co nejvíc zápasů, výhledově bych se chtěl posunout do U23," plánuje Jaroš.

Reklama

Související témata: