Hlavní obsah

Hotovo! Manchester United už zná jméno nového trenéra

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Manchester/Praha

Aktuálně osmý tým tabulky anglické Premier League Manchester United má nového trenéra. Po vyhazovu norského kouče Ole Gunnara Solskjaera tým vedl dočasný trenér Michael Carrick, který svou premiéru na lavičce proti Villarealu sice zvládl, ale klub už má za něj náhradu. Smlouvu do konce sezony s ním podepsal německý trenér Ralf Rangncik.

Foto: @goal, Twitter

Nový kouč United Ralf Rangnick.

Článek

Britský server The Athletic uvedl, že Rudí ďáblové se dohodli na nové smlouvě do konce května s německým koučem Ralfem Rangnickem. Ten aktuálně působil u týmu FC Lokomotiv Moskva jako vedoucí sportovního oddělení a rozvoje.

Podle dostupných informací je dohoda s třiašedesátiletým koučem podmíněna tím, že Lokomotiv bude souhlasit s rozvázáním smlouvy. V United ale nepředpokládají, že by to měl být nějaký problém. Po vypršení půlroční smlouvy bude Rangnick u týmu působit další dva roky jako konzultant.

United odvolali trenéra Solskjaera po porážce 1:4 s Watfordem. Jeho místo dočasně pro zápas s Villarrealem v Lize mistrů zaujal Carrick. Ten tým nejspíš povede ještě v neděli proti Chelsea, protože Rangnick nemá v Rusku ještě vše zařízené.

Rangnick v minulosti vedl například Hannover, Schalke, Hoffenheim či Lipsko, které ze čtvrté ligy dotáhl až do Bundesligy.

Reklama

Související témata: