Hlavní obsah

Hvězdná posila! Manchester United přivedl za téměř sto milionů eur Brazilce Antonyho

Fotbalisty Manchesteru United posílil brazilský křídelník Antony, který do anglického velkoklubu přestoupil z Ajaxu Amsterodam. Zároveň dnes "Rudí ďáblové" získali na hostování z Newcastlu slovenského brankáře Martina Dúbravku, bývalého gólmana Liberce a Sparty.

Foto: Pedro Nunes, Reuters

Antony přestupuje do Manchesteru United

Článek

"V Ajaxu jsem zažil krásné roky, ale tohle je velký moment v mé kariéře. Jsem připravený na novou výzvu v jednom z nejslavnějších klubů světa," uvedl Antony pro web aktuálně dvanáctého celku Premier League.

Devítinásobný brazilský reprezentant bude znovu nastupovat pod vedením trenéra Erika ten Haga, se kterým spolupracoval uplynulé dvě sezony v Ajaxu. "S Manchesterem má velké plány a ambice. Jeho styl fotbalu a koučování ze mě dostává to nejlepší," podotkl Antony.

Olympijský vítěz z loňského roku odehrál za Ajax 82 soutěžních zápasů, ve kterých vstřelil 24 branek a 22 jich připravil pro spoluhráče. Předtím nastupoval za Sao Paulo.

"Rudí ďáblové" získali po nepovedeném vstupu do sezony v závěru přestupního období další velkou posilu. Antony se stal po Paulu Pogbovi druhým nejdražším hráčem klubové historie, už dřív přišel za 70 milionů eur (1,7 miliardy korun) z Realu Madrid další Brazilec Casemiro.

O Dúbravku usilovali United od minulého týdne, třiatřicetiletý slovenský reprezentant by měl krýt záda brankářské jedničce Davidu de Geovi. Manchester bude moci na základě dohody klubů na konci sezony získat rodáka ze Žiliny na přestup.

Dúbravka působil v české lize nejprve v sezoně 2016/17 v Liberci a poté na podzim 2017 ve Spartě. Do Newcastlu odešel v lednu 2018 na půlroční hostování. V létě pak do tohoto klubu Premier League přestoupil.

Reklama

Související témata: