Hlavní obsah

Ronaldo v pasti. Trenér slavného Portugalce nechce, hrozí rezignací

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sám sebe chytil do pasti portugalský fotbalista Cristiano Ronaldo. Tak dlouho se snažil vydupat si po roce angažmá v Manchesteru United další přestup, až ho ani v lisabonském Sportingu, kde s velkým fotbalem začínal, nechtějí. Nestojí o něj především trenér Ruben Amorim, který podle britského listu The Sunday Times dokonce pohrozil rezignací, pokud klub útočníka přivede. Ronaldovy šance na vysněnou Ligu mistrů blednou.

Foto: Hannah Mckay, Reuters

Trenér Manchesteru United Erik ten Hag v diskusi s Cristianem Ronaldem během 4. kola Premier League.

Článek

Přestupová sága se slavným Ronaldem začíná nabírat groteskní podoby. Zdá se, že o pětinásobného vítěze Ligy mistrů a sedmatřicetiletou legendu světového fotbalu na sklonku kariéry už nikdo ze špičky evropského fotbalu nestojí.

V poslední době se tak začalo spekulovat o jeho návratu do Portugalska, konkrétně do Sportingu Lisabon, odkud Ronaldo v roce 2003 zamířil poprvé do United a odkud se odrazil k nejslavnějším rokům svého fotbalového života.

Jenže ani návrat domů se v současnosti nejeví jako pravděpodobná varianta. Trenér Amorim je razantně proti a manévrovací prostor Ronaldova agenta Jorgeho Mendese, který se snaží naplnit Portugalcovy tužby o sezoně s Ligou mistrů, je opět o něco tenčí.

Ronaldo je s blížícím se závěrem svého fotbalového příběhu v pasti, do které se sám chytil. Proslýchá se, že soužití v jedné kabině s portugalskou legendou je stále složitější. A způsob, jakým si chtěl vynutit přestup z United, mu nejspíš paradoxně cestu pryč znesnadňuje.

Zpočátku se mluvilo o možných štacích v Chelsea nebo Bayernu Mnichov. Thomasovi Tuchelovi měl ale Ronaldův příchod do Chelsea dokonce rozmlouvat krajan Ralf Rangnick, pod nímž útočník v loňském ročníku působil. V současnosti se nereálně jeví i návrat domů, což by pro každou sportovní legendu za normálních okolností měl být logicky opěrný bod.

Spekuluje se ještě o přestupu do italské Neapole, jenže překážkou má být výše Ronaldovy roční gáže. Pak má Ronaldo na stole ještě jednu nabídku. Ze saúdskoarabské Pro League. Má se jednat o smlouvu na dvě sezony za 300 milionů eur (téměř sedm a půl miliardy korun). Z očí evropského fotbalového fanouška by se tím ale dozajista vytratil a sen o Lize mistrů by se rozplynul nadobro. Ve hře je samozřejmě i jeho setrvání na Old Trafford.

Reklama