Hlavní obsah

Infantino požádal Johnsona o výjimku z povinné karantény pro fotbalisty

Curych/Praha

Předseda Mezinárodní fotbalové federace FIFA Gianni Infantino doufá, že i přes zamítavá stanoviska budou na zářijové zápasy kvalifikace mistrovství světa uvolněni všichni hráči z anglické a španělské ligy. Kvůli tomu písemně požádal britského premiéra Borise Johnsona, aby udělil výjimku fotbalistům cestujícím do zemí na takzvaném červeném seznamu. Podle současných pravidel by po návratu museli do povinné karantény.

Foto: FAČR

Předseda FAČR Petr Fousek (vlevo) s předsedou FIFA Giannim Infantinem na Olympijském stadionu v Římě před zahajovacím zápasem EURO 2020 Itálie – Turecko.

Článek

"Navrhl jsem mu (Johnsonovi), aby britská vláda pro nadcházející zápasy zvolila obdobný postup, který platil při závěrečných duelech mistrovství Evropy," uvedl v prohlášení Infantino, který při nedávném Euru využil výjimky a po cestě z Ria de Janeiro do Londýna nemusel do povinné desetidenní karantény.

Zástupci Premier League v úterý uvedli, že kluby nebudou uvolňovat hráče pro reprezentační srazy, pokud by měli cestovat do některé ze zemí, které jsou v Británii kvůli koronaviru na červeném seznamu. Toto rozhodnutí by se týkalo téměř 60 hráčů z 19 týmů. Obdobně se k uvolňování fotbalistů postavilo také vedení španělské ligy.

Reklama