Hlavní obsah

Jízda FA Cupem končí. Klub vlastněný slavnými herci po dramatu vypadl, soupeř mluví o neúctě

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Až hollywoodské drama nabídl dvojzápas anglického fotbalového FA Cupu mezi druholigovým Sheffieldem United a velšským klubem Wrexham z páté nejvyšší soutěže. Postup do osmifinále slaví nakonec Sheffield, ale jeho sok, který patří mimo jiné slavnému herci Ryanu Reynoldsovi, se rozhodně nemá za co stydět. Kaňkou na jinak úchvatné podívané jsou jen vzájemná obviňování z neúcty k soupeři.

Foto: Reuters

Slavný herec a spoluvlastník Wrexhamu Ryan Reynolds oslavuje třetí branku svého týmu v prvním klání FA Cupu proti Sheffieldu United.

Článek

První klání na konci ledna na půdě Wrexhamu skončilo 3:3, když hosté vyrovnali až v nastavení druhé půle. Jak pravidla FA Cupu velí, zápas se opakoval, tentokrát v úterý večer na hřišti Sheffieldu.

Domácí sice vedli, z penalty ale srovnal elitní střelec Wrexhamu Paul Mullin. Ten samý hráč však za několik minut druhý pokutový kop neproměnil. Když střetnutí mířilo do prodloužení, dokázal Sheffield, opět v nastavení, dvakrát udeřit.

Postupovou branku vstřelil v 94. minutě Billy Sharp, jenž se po závěrečném hvizdu dostal se soupeři do potyčky i ostrých slovních výměn. „Myslím, že se před zápasem chovali neuctivě, když si mysleli, že už mají výhru v kapse. Jsem rád, že jsme je porazili. Oběma týmům se v lize daří, ale nebyl jsem spokojený s několika jejich hráči, kteří oslavovali klání proti Spurs. Jenže vždyť nás v tu chvíli neporazili," narážel Sharp na los, který vítězi duelu zajistil, že na jeho půdu zavítá v osmifinále soutěže slavný Tottenham.

Těmto slovům oponoval trenér Wrexhamu Phil Parkinson. Sharpa navíc obvinil, že po skončení zápasu způsobil zbytečnou scénu. „Jsem z Billyho trochu zklamaný, hlavně z věcí, které vykřikoval v tunelu. Je to fantastický fotbalista, ale přišlo mi, že on se choval neuctivě. Způsob, jakým jejich hráči slavili, byl známkou toho, jak jsme jim to ztížili. Můj vzkaz Billymu zní: ‚Jsi lepší než to, co předvádíš.'. Moji hráči jsou skromní lidé a chloubou našeho fotbalového klubu," bránil svěřence Parkinson.

Trenér dodal, že doufá, že postup Wrexhamu do čtvrtého kola nejstarší klubové soutěže by mohl sloužit jako odrazový můstek pro postup do vyšší soutěže.

„Ukázali jsme všem, co jsme jako fotbalový klub zač, jaký je duch Wrexhamu a jak je silný. Chtěli jsme, aby toto pohárové tažení vylepšilo to ligové, a já mám opravdu pocit, že se to povedlo," hlásil Parkinson.

Wrexham je v tabulce National League zatím druhý, na vedoucí Notts Country má však dva zápasy k dobru a ztrátu pouhých tří bodů. Klub má velké ambice. Od 9. února 2020 ho totiž vlastní dvojice slavných herců Ryan Reynolds (například představitel Deadpoola) a Rob McElhenney (známý ze seriálu It's Always Sunny in Philadelphia), kteří investují nemalé částky do stadionu i zázemí. Sponzorem na dresech je pak sociální síť TikTok.

„Zní to šíleně, ale naším cílem je dostat klub do Premier League. Proč by se nám to nepovedlo? Projekt je na mnoho let," prohlásil jednou Reynolds. Do elitní soutěže ale momentálně míří Sheffield. V tabulce Championship je aktuálně druhý, tedy na přímé postupové pozici. Na třetí Middlesbrough má náskok deseti bodů a o jedno klání méně.

„Jsem tak hrdý na tyhle kluky. A na více než čtyři tisíce fanoušků, kteří tomu venku dali všechno," tweetoval Reynolds po vypadnutí. Hlavním iniciátor nákupu klubu byl však McElhenney, jenž se během lockdownů v pandemii koronaviru inspiroval dokumentárním seriálem Dycky Sunderland. Následně hledal klub s historií, jenž potřebuje vrátit do slavných časů. A tak dali s Reynoldsem v přepočtu 50 milionů korun a pozvedávají celek z šedesátitisícového města na severu Walesu.

Reklama

Související témata: