Hlavní obsah

Jsou jeho dny definitivně sečteny? Hvězdný Pogba si za United už možná nezahraje

Francouzský fotbalista Paul Pogba se v dresu Manchesteru United už dost možná nepředstaví. Podle ostrovních médií je jeho svalové zranění z tréninku francouzské reprezentace vážnější, než se podle prvotních prognóz mohlo zdát a záložník by mohl chybět až dva měsíce. Smlouva s United mu vyprší v létě. Podle informací deníku Sun už ale vedení United o její prodloužení zájem nemá a Pogba s největší pravděpodobností Old Trafford v létě opustí. Cesta do sestavy se mu tím nejspíš definitivně uzavírá.

Foto: Alberto Lingria, Reuters

Francouzský záložník Paul Pogba. Jsou jeho dny v Manchesteru United sečteny?

Článek

Někdejší nejdražší hráč světa si na pondělním tréninku úřadujících světových šampionů z Francie poranil stehenní sval. Jak dlouho bude Pogba mimo hru, nejdříve nebylo jasné. Poslední zprávy však hovoří až o dvouměsíční pauze.

Tím pro něj katastrofa nekončí. Podle zdrojů deníku Sun vedení Rudých ďáblů s Pogbou vyjednávat o prodloužení kontraktu nehodlá. V takovém případě fotbalista, za nějž United zaplatili rekordních 89 milionů liber (přes 2,6 miliard korun), v létě odejde jako volný hráč.

Vzhledem k tomu se pravděpodobně do sestavy „the Red Devils" už ani nevrátí.

Deník Sun poznamenává, že za neochotou vyjednávat s fotbalistou o prodloužení kontraktu jsou vysoké finanční nároky a také údajně „cirkus", který kolem svého klienta vyvolává známý agent Carmine „Mino" Raiola.

Pogba působí na Old Trafford od roku 2016. Jeho angažmá na Ostrovech je poznamenáno výraznými výkonnostními výkyvy a zdravotními problémy. Naposledy na sebe upozornil vyloučením ve zpackaném zápase proti Liverpoolu, v němž Pogba a spol. schytali potupný debakl 0:5.

Reklama

Související témata: