Hlavní obsah

K Barošovi přichází Defoe z Tottenhamu, na cestě z Pompey je Benjani

Londýnský klub Tottenham Hotspur, za který nastupuje také český brankář Radek Černý, souhlasil s nabídkou Portsmouthu na útočníka Jermaine Defoea. Ten se tak stává konkurentem Milana Baroše. K přestupu už zbývá doladit jen poslední detaily. Českému hráči ovšem jeden konkurent z týmu tím pádem odejde, Benjani Mwaruwari má namířeno do Manchesteru City.

Článek

Pětadvacetiletý Defoe odchází na jih Anglie poté, co již nefiguroval v plánech trenéra Tottenhamu Juande Ramose. Pro Defoea může být přesun do Portsmouthu prospěšný z pohledu většího zápasového vytížení, jelikož právě časté vysedávání na lavičce bylo příčinou nenominování Angličana do reprezentace Albionu pro nejbližší přípravný zápas proti Švýcarsku.

Defoe se na White Hart Lane objevil v roce 2006, ovšem od příchodu bulharského bombera Dimitara Berbatova měl pozici na hrotu útoku hodně ztíženou.

Trenér Milana Baroše Harry Redknapp v rozhovoru pro Sky Sports News přiznal telefonát s bývalým útočníkem Tottenhamu. „Doufejme, že bude vše v pořádku. Jemaine se tu objeví během pár minut,“ oznámil kouč Pompey brzký příjezd Defoea na jižní pobřeží.

Útočník Kohoutů posílil řady Portsmouthu a vyvstala tedy možnost odchodu pro jiného útočníka Pompey Banjani Mwaruwariho. „Ano, nejspíš,“ řekl skromně k případnému odchodu současného Barošova spoluhráče Redknapp.

Reklama

Související témata: