Hlavní obsah

Kanonýři pobavili bodyčkem rozhodčímu, pak ale pohřbili titul

Londýn

Mistrovský titul jim unikal již delší dobu. Domácí remízou 1:1 s Crystal Palace ho ovšem fotbalisté Arsenalu pohřbili definitivně. Nic jim nebyla platná ani komická vložka, když Nacho Monreal udělil v zápalu hry bodyček rozhodčímu a Roger East se musel sbírat z trávníku. Tento okamžik samozřejmě figuruje v přehledu vtipných a bizarních scének 34. kola anglické Premier League.

Foto: Sport.cz s použitím Reuters

Video již není dostupné

Článek
Fotogalerie

Šestnáctý Crystal Palace přijel na hřiště třetích Kanonýrů, kteří ještě stále pošilhávali po titulu a kalkulovali, jakým zázrakem by k němu mohli dojít. Dopadlo to tradičně. Remízou 1:1 Arsenal titul definitivně odpískal, navíc se teď aspoň o přímý postup do Ligy mistrů musí prát s Manchesterem City, který je o bod vepředu.

„Objektivně musíme říci, že jsme nezvládali utkání proti menším týmům. Proti silným jsme naopak odehráli dobré zápasy a především v nich dokázali pravidelně bodovat. Naší povinností však je, abychom každý zápas bojovali až do úplného konce," poukazuje kouč Arséne Wenger na výraznou slabinu svého týmu.

Francouz naopak nesouhlasí s názory, že Kanonýři až příliš útočí a špatně brání.

„Ano, hrajeme hodně ofenzivně. To však neznamená, že musíme současný styl hry měnit. Musíme ho však nadále rozvíjet a zlepšovat," myslí si Wenger.

Reklama

Související témata: