Hlavní obsah

Podle Kloppa fotbal už nepozná větší legendu, než byl Pelé

Trenér Liverpoolu Jürgen Klopp je přesvědčený, že fotbal už nepozná větší legendu, než byl Pelé. Na zesnulém brazilském útočníkovi ocenil také to, že i když byl světovou hvězdou, choval se velmi skromně.

Foto: Carl Recine, Reuters

Trenér Liverpoolu Jürgen Klopp je přesvědčený, že fotbal už nepozná větší legendu, než byl Pelé.

Článek

Pelé, který jako jediný vyhrál třikrát mistrovství světa a je považován za nejlepšího hráče historie, zemřel ve čtvrtek v 82 letech. V Brazílii byly poté vyhlášeny tři dny státního smutku. Jeho památku uctí i ligy v Anglii, Itálii a Španělsku.

"Můj táta vždycky říkal: Pelé byl a bude vždycky nejlepší. A ať už mi budou lidé v budoucnu říkat cokoliv, vidím to stejně. Ale Pelého jsem viděl hrát jen jako kluk," řekl Klopp na webu Liverpoolu.

Klopp se s brazilským útočníkem a německou legendou Franzem Beckenbauerem potkal na mistrovství světa v roce 2006. "Byl jsem tam jako komentátor. A nejsem člověk, co trpí nervozitou, ale tenkrát jsem byl hodně nervózní," uvedl.

Od Pelého tehdy k narozeninám dostal podepsaný dres. "Oba mi ukázali, že i když jste nejslavnější osoba na planetě, pořád se můžete chovat jako normální člověk. Na to nikdy nezapomenu a to jsem si také odnesl jako ponaučení," dodal.

Reklama