Hlavní obsah

Kloppův apel: Utáhněte si pásy, jedeme. Divoká jízda začíná

Liverpool/Praha

Zajímavé a motivační motto připravil v poslední době ostře sledovaný trenér Reds: „Utáhněte si bezpečnostní pásy, divoká jízda začíná,“ vyzývá své hráče, vědom si toho, že ve fotbalové Premier League se opravdová bitva o titul rozhoří až teď. Pro jeho Reds dnešním duelem 26. kola s Bournemouthem, v němž musí odčinit ztráty z předchozích dvou střetnutí a vrátit se na první příčku tabulky. Ovšem už jen s tříbodovým aktivem před Manchester City. „Nikdo si ale přece nemyslel, že budeme mít na prvním místě pořád k dobru jedenáct, dvanáct bodů, že ne?“ obrátil se německý trenér Jürgen Klopp na své svěřence i na fanoušky Liverpoolu.

Foto: Phil Noble, Reuters

Fotbalový Liverpool sní o zisku mistrovského titulu. Po domácí remíze s Leicesterem ale byla nálada na Anfieldu hodně chladná. Stopera Virgila van Dijka utěšuje manažer Jürgen Klopp.

Článek

Ztráty to byly pro Liverpool hodně nepříjemné. Nejdřív na Anfield Road s Leicesterem, poté na Olympijském stadionu v Londýně s West Hamem. V obou partiích uhrál Klopp se svým týmem shodné výsledky 1:1 a hráči Citizens těchto ztrát využili.

V předehrávaném střetnutí porazili Everton a dostali se v tabulce na první příčku. Sice jen díky lepšímu skóre a se zápasem na víc, ale i tak brnkají na nervy Kloppovi i jeho hráčům.

„Všichni říkají, že v našich tvářích vidí nervozitu a cítí, že v boji o titul ztrácíme nervy. I mou diskusi s rozhodčím Friendlem po utkání s West Hamem stále připomínají. Ale já skutečně nejsem nervózní a nervózní jsem nebyl, ani když jsem s ním debatoval. Už proto, že jsem věděl, že řečmi na výsledku stejně nic nezměním," vracel se Jürgen Klopp před dnešním zápasem znovu k diskusi s hlavním rozhodčím po minulém střetnutí s Kladiváři.

„Nejsme slepí, vnímáme problémy, které máme. Ale nejsou tak vážné, jak si lidé myslí a jak je prezentují," nepopírá kouč Liverpoolu, že zranění důležitých hráčů se zákonitě promítá do hry a výkonů jeho mužstva.

I proti Bournemouthu budou chybět. Oxlade-Chemberlain, Alaxander-Arnold, ale nejspíš i Wijnaldum, Henderson, Lovren a Gomez.

To se ovšem ukáže až v 16.00, kdy začíná střetnutí mezi Liverpoolem a Bournemouthem, které můžete sledovat v přímém přenosu na Televizi Seznam.

„Teď musíme na hřišti ukázat, že jsme opravdu připraveni bojovat. A fanoušci to musí ukázat stejně jako my. Pokud tedy samozřejmě chtějí," apeloval trenér na příznivce Reds, aby jeho týmu nepřestávali pomáhat

„Víme, co za práci nás čeká, je nám jasné, že musíme bojovat o každý yard hřiště. Na podporu tribun přitom spoléháme," nechává se slyšet Klop a dokonce prozrazuje, jakými slovy svůj tým motivuje.

„Připravte se. Utáhněte si bezpečnostní pásy a jedeme. Divoká jízda začíná," vyzývá Salaha, Maného, Firmina a spol.

Pro Liverpool to v následujících dnech a týdnech divoká jízda skutečně bude. Dnes s Bournemouthem, za deset dnů v prvním osmifinále Ligy mistrů doma s Bayernem, 24. února na Old Trafford s Manchesterem United.

Jak naladit Televizi Seznam?
Vysílání Televize Seznam naladíte v celoplošném multiplexu 3, který pokrývá 95,7 % území České republiky, a v Přechodové síti 12. Diváci najdou Televizi Seznam i v nabídce poskytovatelů satelitního televizního signálu DIGI TV, T-Mobile TV, Skylink či poskytovatele kabelového televizního vysílání UPC. Spektrum doplňuje několik desítek IPTV/OTT poskytovatelů, kteří umožňují televizní signál šířit přes internet (DIGI TV, T-Mobile TV, KUKI, Sledovanitv.cz, O2TV a další).

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.