Hlavní obsah

Kovář nadchl fanoušky Rudých ďáblů. Za 45 minut udělal nohama víc práce než De Gea za 12 let

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Start sezony se rychle blíží, netrpělivě na něj čeká. Fotbalové Spartě se však ve středu večer nejspíš dost zkomplikovalo hledání brankářské jedničky. Vyvolený Matěj Kovář se totiž blýskl v přípravném zápase, v němž jeho Manchester United v Oslo porazil Leeds 2:0. Gólman, který vychytal Spartě mistrovský titul, nastoupil po přestávce spolu s mladíky převážně z akademie Rudých ďáblů. A zaujal. „Měl by být naší brankářskou dvojkou v nové sezoně,“ shodují se na sítích fanoušci Manchesteru United.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Brankář Sparty Praha Matěj Kovář během utkání s FK Mladá Boleslav.

Článek

Čekání na Matěje, to je hlavní příběh sparťanského léta.

„Doufám, že mě tady United dál nechají. Jisté by to mělo být až za pár dnů, které mají na rozhodnutí, ale co mám zprávy, měl bych pokračovat na hostování ve Spartě. Je to na dobré cestě," usmíval se Kovář těsně po mistrovské korunovaci ještě s medailí na krku.

Pražané příslib mají, rozhodnutí však leží v Manchesteru.

Old Trafford po dvanácti letech opustil španělský brankář David De Gea, klub si místo něj vyhlédl Andre Onanu z Interu Milán. Přípravu s United každopádně zahájil i Kovář, který v minulém ročníku ve Spartě hostoval.

V Oslo dal o sobě český šampion náležitě vědět. „Matěj Kovář za 45 minut udělal nohama víc práce než De Gea za 12 let," všímá si jeden z fanoušků.

Je to tady! Sparta zvedla nad hlavu pohár pro mistra ligy. Na Letné se bouřlivě slavíVideo: Sport.cz

„Také Kovář vypadá slušně. Měl by být v Manchesteru United brankářem č. 2 pro novou sezonu," souhlasí jiný. „S míčem je fakt klidný. Taky ho vidím jako dvojku v příští sezoně," souhlasí další.

Vedení Sparty zní všechna chvála na Kováře hořkosladce. Letenskou jedničkou je aktuálně Vojtěch Vorel. Z Jablonce přišel perspektivní Jakub Surovčík, s áčkem se připravuje také talentovaný Filip Nalezinek. V plánu však bylo, že se Kovář vrátí.

Čas běží a nic se neděje. Možná bude třeba angažovat nového gólmana. Nabízel by se například exsparťan Tomáš Vaclík, který je teď stále volný. Reprezentační brankář však podle svých slov se Spartou v kontaktu není.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj hostí města Praha a Ostrava.