Hlavní obsah

Krev v londýnských ulicích. Fanoušci West Hamu a Tottenhamu se znovu porvali

Opět si vyřizovali účty. V londýnských ulicích bylo ve středu večer po skončení čtvrtfinále Ligového poháru mezi Tottenhamem a West Hamem (2:1) rušno. Fanoušci obou celků se střetli v okolí stadionu fotbalistů Hotspur a zasahovat proti nim musela policie.

Foto: @FootballlForAll, Twitter

Policie zasahuje proti fanouškům West Hamu a Tottenhamu.

Článek

Mezi tvrdými fanouškovskými jádry vládne hodně vyhrocená rivalita. Tentokráte se válka konala v bezprostřední blízkosti stadionu Kohoutů.

Ze strany příznivců Hammers zněly opět antisemitské chorály narážející na to, že Tottenhamu fandí početná komunita londýnských židů. Vše přerostlo k pěstním soubojům. Policie se snažila oddělit od sebe oba tábory za pomocí obušků.

Šlo už o druhý incident v krátké době. Fanoušci obou celků se porvali i při vzájemném ligovém zápase v říjnu přímo na Olympijským stadionu, kde se příznivcům Spurs podařilo prolomit bariéru oddělující sektory mezi domácími a hosty.

Rivalita mezi oběma londýnskými kluby má více než 100letou historii. Ke střetům fanoušků dochází od 80 let minulého století. V posledních letech se boje ještě přiostřují. V roce 2015 byl například jeden z fanoušků West Hamu pobodán a skončil s vážným zraněním v nemocnici.

Reklama

Související témata: