Hlavní obsah

LEGIONÁŘI POD LUPOU: Souček se Schickem zazářili, porážce však nezabránil ani jeden

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tuze dobrá zpráva pro český národní tým. Reprezentační tahouni Tomáš Souček a Patrik Schick se před březnovými duely kvalifikace na Euro 2024 pomalu dostávají do formy. Jejich celky sice z víkendových ligových klání nevytěžily ani bod, výkony obou fotbalistů byly ale analytickým portálem SofaScore shodně oceněny poměrně vysokou známkou 7,4. Ta byla vůbec nejvyšší ze všech našinců, působících v zahraničí.

Foto: DPA/Federico Gambarini, ČTK

Patrik Schick (vlevo) oslavuje s Jonathanem Tahem svou trefu v utkání s Mohučí.

Článek
Fotogalerie

Souček se Schickem připravili českým příznivcům plodný nedělní večer, neboť se představili prakticky ihned po sobě. Jako první šel do akce středopolař anglického West Hamu, jenž odehrál celé utkání na hřišti Tottenhamu. Favorizovaní Spurs sice Kladiváře zdolali 2:0, kapitána národního týmu může na druhou stranu těšit fakt, že byl dle SofaScore hlavně díky své poctivé defenzivní práci prohlášen za vůbec nejlepšího hráče svého mužstva.

Bývalá hvězda pražské Slavie tak pomalu napravuje dojem z nepříliš povedeného úvodu probíhajícího ročníku, to samé se ale nedá říci o celém West Hamu. Ten totiž porážka odsunula na osmnáctou, tedy sestupovou příčku Premier League. „Chybí nám góly, celou sezónu je to náš velký problém," bědoval trenér David Moyes. „Naši hráči ale v zápase ukázali také mnoho dobrých věcí a vím, že na budoucí klání jsou připraveni," dodal poté na optimističtější notě.

Hořkosladkou neděli zažil i útočník Patrik Schick. Ten v duelu proti Mohuči nastoupil z lavičky v 56. minutě a záhy oslavil první bundesligový gól od 10. září, jímž srovnal na 2:2. „Tenhle pocit mi chyběl," oddychl si poté na sociálních sítích sám Schick. Jeho Leverkusenu se sice ani tak nepodařilo dosáhnout na body, neboť v závěru inkasoval z pokutového kopu, reprezentační jednička na hrotu ale snad již konečně vyřešila dlouhodobé problémy s tříslem. Ty ji nepustily do ostrého zápasu bezmála čtyři měsíce.

Ani situace Bayeru v tabulce nevypadá dvakrát růžově, desátá příčka v tabulce a jedenáctibodová ztráta na pohárová umístění jsou hluboko pod ambicemi samotného klubu. Právě Schick, loňský druhý nejlepší střelec Bundesligy, by ale mohl být klíčem Leverkusenu k záchraně sezony. „Patrika potřebujeme v co nejlepší formě," uvědomuje si kouč Xabi Alonso.

A to samé by mohl tvrdit i reprezentační trenér Jaroslav Šilhavý. Příspěvek druhého nejlepšího střelce minulého ročníku Bundesligy je totiž naprosto klíčový pro ofenzivu celého národního týmu. A pokud Schickovi vydrží zdraví, bude mít Šilhavý do březnových střetnutí s Polskem (24.3.) a Moldavskem (27.3.) minimálně o jednu pořádně nepříjemnou starost méně.

Reklama