Hlavní obsah

LEGIONÁŘI POD LUPOU: Souček zachraňoval Kladiváře, Král odnesl hrozící ostudu jako první

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Neslýchané, aby pátý tým Premier League vypadl s trpaslíkem z šesté nejvyšší soutěže! Ke kolosální senzaci přesto chyběly v utkání 4. kola Anglického poháru doslova už jen vteřiny. Kidderminster dlouho o gól vedl, fotbalisté West Hamu si ovšem v čase 90.+1 vymodlili aspoň prodloužení a v čase 120.+1 pak přece jen rozhodli o postupu. Tomáš Souček přišel na hřiště jako spasitel. V analytickém hodnocení si vysloužil solidní známku 7,5, díky níž byl nejlepším českým legionářem víkendu. Stejného ocenění dosáhl Vladimír Darida v bundeslize, třetí je rebel Martin Hašek z druhé turecké ligy.

Foto: Rebecca Naden, Reuters

Tomáš Souček sleduje, jak Jarrod Bowen odvrací kolosální ostudu, která Kladivářům reálně hrozila...

Článek
Fotogalerie

Banální zápas, který měl dát větší prostor Alexu Královi, se změnil v nečekané drama. Málo vytížený záložník nastoupil v základní sestavě, zatímco kapitán české reprezentace s kolegou Coufalem usedli jako pojistka jen na lavičku.

Kdo mohl tušit, že Kidderminster Harriers si na jasného favorita vyšlápnou a od 19. minuty povedou?

„Dali jsme v základní jedenáctce šanci hráčům, kteří nastupovali především v evropských pohárech. Proto nás nenapadlo, že by měli mít v takovém utkání nějaký problém," peskuje své svěřence trenér David Moyes.

Foto: Carl Recine, Reuters

Alex Král (vpravo) během svého nepříliš úspěšného vystoupení na hřišti Kidderminster Harriers z šesté ligy...

Jeho lehce ironická poznámka se v první řadě týká právě Krále. Českého reprezentanta stáhl jako prvního, spolu s Diopem už do druhé půle nenastoupil.

Moyes v 63. minutě nasadil i Součka. Favorit měl přesto namále, až dvě minuty před koncem nastaveného času vyrovnal po individuální akci Rice, který vystřídal právě Krále.

Papírově nejslabší ze všech 32 týmů ve 4. kole soutěže úspěšně vzdoroval i v prodloužení, z poslední akce zápasu ale nakonec dostal míč do sítě Bowen a Kladiváři se vyhnuli penaltové loterii.

Foto: Rebecca Naden, Reuters

Kladiváři i se Součkem v sestavě měli s Kidderminsterem plné kopačky práce.

Souček sice stál při rozhodující trefě v ofsajdovém postavení, rozhodčí ovšem neposoudili, že by ovlivňoval brankáře, a tak gól platil.

„Bylo to náročné... Náš výkon nebyl nejlepší, ale jsme vděční, že jsme se dostali do dalšího kola," oddechl si Moyes, že West Ham těsně unikl neuvěřitelné blamáži.

Kladiváři se v příštím kole FA Cupu představí v Southamptonu.

Reklama