Hlavní obsah

Součkův West Ham udolal soupeře z šesté ligy až po prodloužení! Trápila se i Chelsea

Aktualizováno

Fotbalisté West Hamu s českými záložníky Tomášem Součkem a Alexem Králem v sestavě otočili zápas 4. kola Anglického poháru na hřišti účastníka šesté ligy Kidderminsteru a po výhře 2:1 v prodloužení postoupili do osmifinále. Z pozice velkého favorita se k vítězství protrápila i Chelsea, která doma udolala stejným výsledkem třetiligový Plymouth. Dál jde také ligový lídr Manchester City po výhře 4:1 nad Fulhamem, dvakrát se trefil Rijád Mahríz.

Foto: Rebecca Naden, Reuters

Kladiváři i se Součkem v sestavě měli s Kidderminsterem plné kopačky práce.

Článek

Kidderminster zaskočil pátý tým Premier League v 19. minutě, kdy se po standardní situaci a závaru před brankou prosadil obránce Penny. Kouč West Hamu David Moyes proto poslal do hry na začátku druhé půle hvězdu týmu Rice, jenž nahradil ve středu zálohy Krále, a v 63. minutě i Součka. Favorit si přesto dlouho žádné vážnější šance nevypracoval.

Až dvě minuty před koncem nastaveného času se prokličkoval před branku Rice a nekompromisní ranou pod břevno vyrovnal. Papírově nejslabší ze všech 32 týmů ve 4. kole soutěže úspěšně vzdoroval i v prodloužení, z poslední akce zápasu ale nakonec dostal míč do sítě Bowen a "Kladiváři" se vyhnuli penaltové loterii.

Chelsea se musela obejít bez trenéra Thomase Tuchela, jenž měl pozitivní test na koronavirus, jinak ale nastoupila v plné síle. I "Blues" brzy inkasovali po standardní situaci a hlavičce Gillespheyho, ještě do pauzy ale srovnal efektní patičkou Azpilicueta.

Finalista posledních dvou ročníků soupeře přestřílel 41:11, třikrát trefil brankovou konstrukci a nakonec před středečním semifinále MS klubů vybojoval postup mezi nejlepších 16 týmů soutěže. Ve 107. minutě rozhodl Alonso, v samém závěru promarnil šanci na vyrovnání neproměněnou penaltou Hardie.

Vítěznou premiéru na lavičce Evertonu má za sebou trenér Frank Lampard. "Karamelky" si doma poradily 4:1 s Brentfordem. V dalším souboji dvou prvoligových celků zvítězil Norwich 1:0 na hřišti Wolverhamptonu. V osmifinále je také Crystal Palace po výhře 2:0 nad účastníkem čtvrté ligy Hartlepoolem a Southampton, který udolal v prodloužení 2:1 druholigové Coventry.

Reklama