Hlavní obsah

Manchester City - Leeds 1:2Lídr anglické ligy doma senzačně padl, přestože měl dlouhou přesilovku

Aktualizováno

Fotbalisté Manchesteru City překvapivě prohráli v sobotním 31. kole anglické ligy na svém hřišti 1:2 s Leedsem. Oba góly nováčka soutěže vstřelil Stuart Dallas, ten rozhodující dal v 91. minutě. Lídrovi tabulky nepomohla ani dlouhá přesilovka, kterou hrál od nastaveného času prvního poločasu po vyloučení Liama Coopera. Liverpool otočil duel s Aston Villou, výhru 2:1 mu vystřelil v nastaveném čase Trent Alexander-Arnold.

Foto: Tim Keeton, Reuters

Fotbalisté Leedsu se radují na půdě Manchesteru City.

Článek

Dallas otevřel skóre v 42. minutě přesnou trefou o tyč. Byl to jedenáctý gól Leedsu po střele zpoza šestnáctky, což je nejlepší bilance v této sezoně Premier League. Vzápětí ale Cooper ostrým skluzem zfauloval Sterlinga a hlavní sudí mu po poradě s videorozhodčím udělil červenou kartu.

Svěřenci Pepa Guardioly, který před středeční odvetou čtvrtfinále Ligy mistrů v Dortmundu šetřil některé opory, využili přesilovku v 76. minutě po trefě Ferrána Torrese, na body ale nakonec nedosáhli. V nastaveném čase si totiž zaběhl na kolmici za obranu znovu Dallas a zařídil Leedsu překvapivou výhru.

Díky ní se nováček soutěže dostal v neúplné tabulce na deváté místo. Citizens prohráli po šesti soutěžních vítězstvích a na prvním místě mají náskok 14 bodů před městskými rivaly United, kteří mají ale dva zápasy k dobru.

Opakování podzimního hororu Liverpool nepřipustil

Liverpool prohrál na podzim úvodní vzájemný zápas s Aston Villou 2:7 a dobře nezačal ani na svém stadionu Anfield. V 43. minutě poslal hosty do vedení nejlepší střelec týmu Ollie Watkins.

V 57. minutě se ale prosadil Muhammad Salah, který 19. trefou v sezoně znovu dohnal v čele tabulky střelců Harryho Kanea z Tottenhamu. Egyptský kanonýr ukončil téměř třináctihodinové čekání "Reds" na domácí ligový gól ze hry. Obrat dokonal Alexander-Arnold v první minutě nastavení, poté co za vápnem převzal odražený míč a nekompromisně ho poslal do sítě.

Liverpool se výhrou naladil na odvetu čtvrtfinále Ligy mistrů na hřišti Realu Madrid a navíc se posunul na čtvrté místo před West Ham. Aston Villa je desátá.

Chelsea jde na čtvrté místo

Chelsea nastřílela na hřišti Crystal Palace tři góly v úvodní půlhodině a po výhře 4:1 se posunula na čtvrté místo tabulky. Dvěma góly se na výhře "Blues" podílel Christian Pulisic. Stoper Kurt Zouma potvrdil svým pátým zásahem v sezoně pozici nejgólovějšího obránce v soutěži.

Před zápasy všichni aktéři drželi dvě minuty ticha k uctění památky prince Philipa, manžela britské panovnice Alžběty II., který v pátek zemřel ve věku 99 let. Fotbalisté odehráli utkání s černými páskami na rukávech.

Anglická fotbalová liga - 31. kolo
Manchester City - Leeds 1:2 (76. Torres - 42. a 90.+1 Dallas)
Liverpool - Aston Villa 2:1 (57. Salah, 90. Alexander-Arnold - 43. Watkins)
Crystal Palace - Chelsea 1:4 (63. Benteke - 10. a 78. Pulisic, 8. Havertz, 30. Zouma)

Reklama

Související témata: