Hlavní obsah

Liverpool koupil maďarského kapitána za 1,6 miliardy korun

Druhou letní posilou fotbalistů Liverpoolu se stal kapitán maďarské reprezentace Dominik Szoboszlai, který přestoupil z Lipska. Anglický klub to oznámil na svém webu. Podle britských médií Liverpool za dvaadvacetiletého záložníka zaplatil 60 milionů liber (1,66 miliardy korun), což byla výstupní klauzule v jeho smlouvě s německým týmem. Na Anfieldu podepsal Szoboszlai pětiletou smlouvu.

Foto: Annegret Hilse, Reuters

Dominik Szoboszlai se stal novou posilou Liverpoolu.

Článek

„Je to klub s historií, dobrými hráči i dobrým trenérem. Všechno je tu prima. Pro mě je to perfektní udělat další krok v takovémhle klubu,“ uvedl Szoboszlai, který strávil v Lipsku dva a půl roku a pomohl mu vyhrát dvakrát Německý pohár. Předtím se Salcburkem získal čtyři rakouské tituly.

„Pořád je to mladý hráč. Nebudeme na něj nijak tlačit. Má před sebou ještě dlouhou cestu, takže je třeba být trpělivý a dát mu čas, aby mohl svůj talent u nás rozvinout,“ řekl liverpoolský kouč Jürgen Klopp, který chce v příští sezoně napravit letošní páté místo v Premier League.

Na Anfield už přišel jiný záložník, argentinský mistr světa Alexis Mac Allister z Brightonu za 55 milionů liber (1,5 miliardy korun).

Lipsko přišlo v krátké době o druhou oporu poté, co francouzský útočník Christopher Nkunku odešel do Chelsea.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.