Hlavní obsah

Liverpool prohrál v posledním Portsmouthu, zklamal i Manchester United

LONDÝN/PRAHA

Další ránu dostaly v sobotu ambice fotbalistů Liverpoolu. Svěřenci trenéra Beníteze prohráli 0:2 v Portsmouthu, který uzavírá tabulku Premier League. První gól vstřelil Belhadž v 33. minutě, o chvíli později byl za hrubý zákrok na Ben Haima vyloučen hostující Mascherano. V závěru zvýšil Piquionne. Porážku 0:3 si z Fulhamu veze obhájce titulu Manchester United.

Foto: Tim Hales, ČTK/AP

Zklamaný kapitán fotbalistů Livepoolu Steven Gerrard

Článek

Nepříliš vydařený návrat na bývalé domácí hřiště zažil hostující bek Glen Johnson, kterého Liverpool v létě koupil za 17 miliónů liber. Jen na lavičce byl slovenský stoper Škrtel, na tribunu s poraněným lýtkem zamířila italská posila Aquilani.

Liverpool měl v úvodu převahu, ve 33. minutě ale inkasoval. Střelu Boatenga ještě Reina vyrazil, Johnsonova obranná hlavička ale skončila na noze Belhadže, který bombou z úhlu našel místo na bližší tyči. Naděje hostí na dobrý výsledek ještě klesly o deset minut později, kdy Mascherano zbytečně zajel do Ben Haima a sudí Mason po konzulutaci se čtvrtým arbitrem Argentinci ukázal červenou kartu.

V 82. minutě přidal pojistku Piquionne, který si zpracoval míč kolem obránce a opět střelou z těžkého úhlu překonal Reinu. V tabulce tak Pompey bodově dotáhlo předposlední West Ham. Kladiváři v neděli hostí vedoucí Chelsea.

Obhájce titulu vyhořel ve Fulhamu

Zklamal Manchester United, který jasně prohrál ve Fulhamu 0:3. Chelsea mu tak může odskočit na šest bodů. Uspěl druhý klub z Manchesteru, Citizens se ovšem o výhru nad Sunderlandem strachovali až do závěrečného hvizdu. Dvěma góly k vítězství 4:3 přispěl uzdravený Roque Santa Cruz. Po zápase vedení klubu oznámilo, že byl odvolán trenér Mark Hughes. Nahradí jej Ital Roberto Mancini.

Dvakrát se prosadil i Peter Crouch, který vystřelil tři body Tottenhamu v Blackburnu. Uspěla i Aston Villa, která porazila díky gólu Carewa 1:0 Stoke.

Potíže neměl Arsenal, který porazil 3:0 Hull. Tygři tak nezopakovali své šokující loňské vítězství na Emirates Stadium. Domácí jsou tak na třetím místě jen dva body za Manchesterem United a mají zápas k dobru.

Premier League, 18. kolo:
Portsmouth - Liverpool 2:0 (33. Belhadž, 82. Piquionne), Aston Villa - Stoke 1:0 (61. Carew), Blackburn - Tottenham 0:2 (45. a 83. Crouch), Fulham - Manchester United 3:0 (22. Murphy, 46. Zamora, 75. Duff), Manchester City - Sunderland 4:3 (4. a 69. Santa Cruz, 12. Tévez z pen., 36. Bellamy - 16. Mensah, 24. Henderson, 62. Jones), Arsenal - Hull 3:0 (45.+4 Denílson, 59. Eduardo, 80. Diaby).

Reklama

Související témata: