Hlavní obsah

Liverpool věří, že bude zase lépe. Zvláště teď, kdy s ním už Sturridge přiletěl do Madridu

Už je na čase, aby bylo lépe... A kouč Liverpoolu Brendan Rodgers věří, že už možná bude. Hlavně proto, že zraněný Daniel Sturridge se vrátí do sestavy zřejmě dřív, než se předpokládalo. Už k úternímu duelu Ligy mistrů do Madridu s mužstvem letěl a svou fotografií na palubě letadla se pochlubil na sociálních sítích, i když jeho manažer vyloučil, že by proti Realu nastoupil. Ale čas návratu pětadvacetiletého fotbalisty se blíží a Rodgers věří, že s ním přijde i konec těžkých časů, které jeho tým zažívá.

Foto: Phil Noble, Reuters

Kapitán Liverpoolu Steven Gerrard (vlevo) v diskuzi s útočníkem Mariem Balotellim v zápase s Hull City.

Článek

Mizérie, do které Liverpool v nové sezóně upadl, by mohla skončit. V úterním večerním šlágru Champions League na San Bernabeu asi ještě těžko, protože Real je příliš rozjetý, než aby ho Reds dokázali zastavit, ale týdny následující by mohly přinést obrat. S návratem Sturridge, který už dva měsíce laboruje se zraněním stehna a mužstvu citelně chybí.

„V minulé ligové sezóně jsme nastříleli 101 gólů, přičemž Suárez a Sturridge jich dali dohromady dvaapadesát. Jenže Suárez odešel do Barcelony, Sturridge se zranil a dva měsíce nehraje, takže bylo a je těžké jejich trefy nahradit," poukazuje kouč Rodgers na příčiny úpadku svého týmu.

Balotelli tápe

Zvláště, když nepomohlo ani kvapné angažování italského zlobivého dítěte Balotelliho, který se po návratu na ostrovy vůbec neprosazuje a góly nestřílí. A to jeho příchod stál Liverpool šestnáct miliónů liber.

„Prožívali jsme hodně těžký začátek, který nebyl samo sebou ideální," přiznal trenér, že sedmá příčka v ligové tabulce a dvanáctibodová ztráta na vedoucí Chelsea neodpovídá jeho plánům a pochopitelně ani představám fanouškům. A výsledky v Lize mistrů samozřejmě také ne. Vždyť Liverpool má na kontě jedinou výhru a je na tom tudíž stejně jako bulharský Ludogorec a Basilej.

„Pracujeme ale všichni velice tvrdě, což mi dává důvěru, že bude lépe. Tvrdá práce přece musí zase přinést úspěchy," netají se Brendan Rodgers vírou, že se úspěchy dostaví. Zvláště teď, kdy se návrat Sturridge blíží.

„S ním se vrátí i góly, které tolik potřebujeme," vzhlíží k němu s nadějí i kouč Liverpoolu.

Reklama

Související témata: