Hlavní obsah

Mahriz a Henderson odcházejí z anglické ligy do Saúdské Arábie

Lukrativní nabídka ze Saúdské Arábie zlákala další dvě fotbalové hvězdy. Alžírský útočník Rijád Mahriz přestoupí podle BBC za 30 milionů liber (826 milionů korun) z Manchesteru City do al-Ahlí. Anglický záložník Jordan Henderson má namířeno z Liverpoolu do al-Ittifáku, který za něj zaplatí 12 milionů liber (330 milionů korun) plus bonusy.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Jordan Henderson v anglickém dresu a český záložník Alex Král na archivním snímku.

Článek

Dvaatřicetiletý Mahriz působil v Manchesteru City od roku 2018, kdy přišel za 60 milionů liber z Leicesteru a stal se v té době nejdražší posilou v historii klubu. Leicesteru předtím pomohl k senzačnímu anglickému titulu. S manchesterským týmem vyhrál Premier League ještě čtyřikrát, k tomu letos přidal triumf v Lize mistrů.

V al-Ahlí se potká se senegalským gólmanem Édouardem Mendym, který přišel z Chelsea, a brazilským útočníkem Robertem Firminem, jemuž vypršela smlouva v Liverpoolu.

Anfield opustí také Henderson, i když měl smlouvu ještě na dva roky. Třiatřicetiletý vicemistr Evropy nastupoval za Liverpool od roku 2011 a vyhrál s ním anglickou ligu i Ligu mistrů. V al-Ittifáku ho povede liverpoolská legenda Steven Gerrard, který podepsal s klubem smlouvu na začátku měsíce.

Začátek Fantasy ligy se blíží

V sobotu startuje Fortuna liga! Už máte svůj tým? Vytvořte si ho a hrajte zdarma o zajímavé ceny na Sport.cz.

Reklama