Hlavní obsah

Newcastle - Manchester City 0:2Manchester City vykročil za obhajobou vítězstvím v Newcastlu, uspěl i Liverpool

Liverpool
Aktualizováno

Zatímco Manchesteru United sobotní start do nové sezóny Premier League nevyšel, jeho hlavní konkurenti v neděli uspěli. Městský rival Manchester City vykročil za obhajobou titulu vítězstvím 2:0 na hřišti Newcastlu, v 1. kole uspěl také vicemistr z Liverpoolu, který si doma poradil 2:1 se Southamptonem.

Foto: Darren Staples, Reuters

Daniel Sturridge jásá, dal rozhodující gól Liverpoolu proti Southamptonu.

Článek
Fotogalerie

City do začínajícího ročníku vstoupilo stejně jako před rokem. Tehdy v úvodním utkání porazilo Newcastle 4:0, když první dvě branky manchesterského celku dali Silva s Agüerem. Stejní hráči se prosadili i v neděli - španělský záložník otevřel v 38. minutě skóre a střídající argentinský útočník upravil v závěru výsledek.

Výběr trenér Manuela Pellegriniho se tak postaral o prodloužení úspěšné série všech obhájců anglického titulu, kteří ještě nikdy v prvním kole Premier League neprohráli. Ve 23 sezónách 20 úvodních zápasů vyhráli a tři remizovali.

Liverpool úspěšně vykročil do své jubilejní 100. sezóny v nejvyšší soutěži i bez nejlepšího střelce Luise Suáreze, který v létě přestoupil do Barcelony. Víc ročníků v anglické lize odehrály jen Everton (112) a Aston Villa (104).

Reds dřeli až do poslední vteřiny

Domácí na Anfield Road vedli od 23. minuty po zásahu Raheema Sterlinga, na jeho branku ale dokázal po přestávce odpovědět Nathaniel Clyne. Jedenáct minut před koncem vrátil Liverpoolu vedení Daniel Sturridge, za hosty sice mohl vyrovnat záložník Morgan Schneiderlin, ale trefil pouze břevno.

"Byl to skvělý zápas, hlavně proto, že byl opravdu náročný," řekl trenér Liverpoolu Brendan Rodgers. "První zápas a hned jsme museli dřít až do poslední vteřiny," dodal.

Anglická fotbalová liga - 1. kolo:
Liverpool - Southampton 2:1 (23. Sterling, 79. Sturridge - 56. Clyne)
Newcastle - Manchester City 0:2 (38. Silva, 90. Agüero)

Reklama

Související témata: