Hlavní obsah

Manchester United prodloužil smlouvu s brankářem Radkem Vítkem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Manchester United prodloužil smlouvu s brankářem Radkem Vítkem do léta 2027. Dvacetiletý český gólman stráví zbytek fotbalové sezony na hostování v Accringtonu Stanley ze čtvrté anglické ligy. „Rudí ďáblové“ o tom informovali na svém webu.

Foto: archiv Sport Invest

Radek Vítek, dosud brankář olomoucké Sigmy, bude od příští sezony působit v Manchesteru United.

Článek

„Úvodní rokování proběhlo vlastně už na konci minulé sezony. Ale první nabídku jsme odmítli. Dostal jsem se do pozice, že po probíhající sezoně bych mohl odejít jen za určitou kompenzaci, protože by mi vypršela smlouva. Nicméně fakt, že se podařilo vyjednat v Manchesteru United smlouvu na tři a půl roku, je skvělý. Mám jistotu. Jde o ideální řešení,“ uvedl Vítek v rozhovoru poskytnutém agenturou Sport Invest, která ho zastupuje.

Vsetínský rodák přestoupil do United v roce 2020 z Olomouce. Za A-tým ještě nenastoupil ani jednou, ale v aktuálním ročníku byl třikrát na lavičce náhradníků, z toho dvakrát v Lize mistrů. S prvním mužstvem Vítek trénuje poslední rok a půl.

„Vítěz FA Youth Cupu se bude dále rozvíjet tím, že bude pravidelně hrát soutěžní zápasy za tým trenéra Johna Colemana. Bude pečlivě monitorován a podporován lidmi z United,“ uvedl manchesterský klub.

Vítek se těší na start seniorské kariéry. „Je čas na další krok. Naberu skvělé zkušenosti. Kdo nezná anglické fotbalové prostředí, možná to bude odsuzovat. Ale od Premier League po League Two, kterou budu hrát, jde o profesionální soutěže s hodně vysokou úrovní,“ podotkl mladý gólman.

„Můj nový klub byl založen už v roce 1891, má obrovskou tradici a na zápasy chodí hodně lidí. Doufám, že se mi podaří získat pozici jedničky. Už v sobotu bych mohl nastoupit do prvního zápasu na hřišti Forrest Green,“ dodal Vítek.

Reklama