Hlavní obsah

Manchester United uzavřel rekordní smlouvu

Fotbalový klub Manchester United prodloužil smlouvu s německým výrobcem sportovní obuvi a oblečení Adidas. Nový kontrakt do roku 2035 vynese anglickému velkoklubu minimálně 900 milionů liber (25 miliard korun), což z něj činí nejlukrativnější sponzorskou smlouvu v historii Premier League. Manchester o dohodě informoval na webu.

Foto: Andrew Boyers, Reuters

Obránce Manchesteru United Harry Maguire. Archivní foto

Článek

"Spojení Manchesteru United a Adidas je jedním z nejikoničtějších ve světě sportu. Kořeny spolupráce sahají do 80. let a i v další dekádě chceme společně přinášet inovace v designu a technologii sportovního oblečení," uvedl výkonný ředitel United Richard Arnold.

Adidas oblékal "Rudé ďábly" mezi lety 1980 až 1992 a následně od roku 2015 do současnosti. Prodloužení smlouvy přišlo v době, kdy se spekuluje o změně majitele. Majoritu ve třetím týmu uplynulé sezony anglické ligy vlastní americká rodina Glazerů.

United se po roční odmlce vrací do Ligy mistrů. Součástí dohody s Adidas má být také spojitost ročních plateb s účastí v milionářské soutěži. Pokud by se United dva roky po sobě neprobojovali do Ligy mistrů, platba by se snížila o 30 %.

Rodina Glazerů se od loňského listopadu snaží slavný anglický klub prodat. Klub z Old Trafford je zatížen velkými dluhy. Podle serveru BBC má jít celkově až o cca 950 milionů liber (přes 26 miliard korun).

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články