Hlavní obsah

Mazaný tahák na výhru nestačil! Co chystal gólman Evertonu na Součka a spol.?

Liverpool/Praha

Gólman Evertonu a anglické reprezentace Jordan Pickford asi ve školních letech rád dělal domácí úkoly. Pilně se totiž chystá i na své zápasy. Na utkání 8. kola anglické Premier League proti West Hamu si totiž připravil taháček se střelci pokutových kopů. K nim nakonec nedošlo a Everton prohrál 0:1.

Foto: Molly Darlington, Reuters

Šikovný taháček, nemyslíte?

Článek

O zápasu West Hamu s Evertonem se hodně mluvilo v souvislosti se zraněním českého útočníka Tomáše Součka i kvůli nepřítomnosti dalšího českého hráče v sestavě Kladivářů Alexe Krále, který měl pozitivní test na koronavirus.

Pozornosti novinářů a diváků neunikl ani mazaný tahák, který měl na lahvi s vodou vytvořený gólman domácích Jordan Pickford. Ten měl připraveno, kam hráči West Hamu - Noble, Antonio a Rice, nejčastěji kopou pokutové kopy.

K nim však nakonec nedošlo a Kladivářům k výhře stačila hlavička Ogbonny ve druhém poločase. Metodu s tahákem Pickford nepoužil poprvé. Na mistrovství světa v roce 2018 mu pomohl k památnému vítězství Anglie nad Kolumbií 4:3 v penaltovém rozstřelu, kdy vychytal Carlose Baccu.

Použil ho i na letošním EURO, kde mu však, i přes dvě vychytané penalty, byl nakonec málo platný. Itálie na penalty zvítězila 3:2, celkově 2:1.

Reklama

Související témata: