Hlavní obsah

Mistr světa Mendy skončil v jednom z nejtvrdších vězení v Británii

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sedí s vrahy a nejnebezpečnějšími delikventy. Hráč Premier League a obránce Benjamin Mendy z Manchesteru city strávil Vánoce v nejpřísnějším typu věznice v Británii. Sedmadvacetiletý Francouz měl být do manchesterské trestnice Strangeways umístěn kvůli obavám o bezpečnost. Sedmadvacetiletý fotbalista čelí obvinění ze sedmi znásilnění a sexuálního napadení.

Foto: Profimedia.cz

Francouzský fotbalista Benjamin Mendy v dresu Manchesteru City, znásilnit nebo sexuálně napadnout měl pět obětí.

Článek

Mistr světa z roku 2018 to ve vazbě nemá jednoduché. Z Liverpoolského zařízení kategorie B ho do nejpřísnější věznice na Ostrovech převezli jen 24 hodin před Štědrým dnem. Mendy i jeho spoluobviněný Louis Saha byli přesunuti ve stejnou dobu a oběma jim prý hrozilo reálné riziko napadení.

Mendyho případ přitahuje v Británii velkou publicitu a jak vysvětlil deníku Sun jeden z manažerů zařízení, vězni odpykávající si trest za sexuálně motivované delikty nejsou mezi ostatními trestanci příliš oblíbení.

Jenže ani převozem do manchesterského zařízení se Mendymu prý příliš neulevilo. Vězeňská služba v něm má lepší nástroje pro střežení jeho bezpečnosti, na druhou stranu je ale v zařízení mnoho vězňů, kteří jsou fanoušky rivalského United.

A ochrany od příznivců City, v jehož dresu Mendy oslavil tři tituly Premier League, se prý francouzský fotbalista dočká jen stěží. Právě kvůli povaze trestných činů, z nichž je obviněn.

Sedmadvacetiletý obránce čeká ve vazbě na soud, jeho žádost o kauci byla na začátku září zamítnuta. Je obviněn ze sedmi případů znásilnění a jednoho sexuálního napadení, kterých se měl dopustit mezi lety 2019-2020.

Reklama

Související témata: