Hlavní obsah

Může být ještě lepší, řekl Guardiola po dalším Haalandově rekordu

Útočník fotbalistů Manchesteru City Erling Haaland ve středu při výhře 3:1 v Leedsu dosáhl po pouhých 14 zápasech na metu 20 branek v anglické lize a ve své debutové sezoně u "Citizens" překonal další rekord. Podle kouče obhájců titulu Pepa Guardioly ale mohou být výkony norského kanonýra ještě lepší.

Foto: Molly Darlington, Reuters

Útočník fotbalistů Manchesteru City Erling Haaland

Článek

"Další šance neproměnil, snad to v dalších zápasech napraví. Jeho čísla jsou ale výjimečná, v útoku je neustálou hrozbou. Vždy ve správný čas na správném místě," ocenil po zápase Guardiola dvougólového střelce.

Haaland suverénně překonal dosavadní rekord Kevina Phillipse, jenž potřeboval na prvních 20 zásahů v Premier League 21 zápasů. "Pořád mám pocit, že ještě nepředvedl všechno, co v něm je. S jeho výkony jsem samozřejmě velmi spokojený, ale v úvodu sezony mi přišel ještě lepší. Ale je jen otázkou času, než se do té formy vrátí," připomněl Guardiola tři Haalandovy hattricky ze začátku ročníku, kdy rovněž trhal rekordy.

Pro dvaadvacetiletou hvězdu bylo středeční utkání výjimečné hned z několika důvodů. Jeho otec Alfie hrál za Manchester City i za Leeds, který je Erlingovým rodným městem. Domácí celek navíc vede kouč Jesse Marsch, pod kterým norský kanonýr před časem působil v Salcburku. "Dneska mě jeho góly moc nepotěšily, ale jinak mi dělá radost. Moc mu to přeju, je to skvělý kluk," podotkl americký trenér.

Manchester City se po výhře vrátil na druhé místo tabulky o pět bodů za vedoucí Arsenal. Leeds je patnáctý.

Reklama